Админ панел за онлайн магазин

Админ системата на сайт с онлайн магазин е изцяло на български език. Включва в себе си пълен контрол върху онлайн магазина. Лесна и интуитивна, тя е предпочитана от нашите клиенти за работа с динамичен сайт тип онлайн магазин. Описание на всеки един от показаните тук екрани за админ системата на онлайн магазин ще намерите по надолу в подробната информация за съдържанието на сайта.

Описание на администрацията на сайт за онлайн магазин

 

С изработване на онлайн магазин ще получите една прекрасна админ система за пълно управление на вашия сайт. Пълна българска интеграция на цялата онлайн базирана електронна система и всички модули включени в нея. Изключително лесна и интуитивна, всички опции и бутони са подредени по групи в главно горно меню. Достъп до него имате по всяко едно време, независимо коя страница от админ панела сте заредили. В началният екран на админ системата на онлайн магазин е разположено табло с кратка статистика на брой продажби, поръчки, клиенти, коментари и продукти в табличен и графичен режим /екран 2/. Моля разгледайте екраните на админ системата в горните табове. Началният екран на админ системата включва и панел с последните десет поръчки с линкове за тяхната редакция.

Продуктов каталог – съдържа в себе си линкове към раздел Категории /екран 3 и 4/. При този продуктов каталог всяка категория има освен поле за пълно описание на категорията, и две допълнителни полета в които се вписват мета ключови думи и мета таг описание. Те са особено важни за оптимизацията на уеб сайт с онлайн магазин. Ако версията е многоезична с помощта на табове бързо редактирате и съдържанието на други езици. В раздел данни за категория на уеб сайт, може да укажете дали категорията да е главна или второстепенна – т.е. подкатегория. Може да добавите изображение и СЕО заглавие /задължително на латиница/, както и да укажете поредността на самата категория при визуализация в онлайн магазин.

Онлайн продукти /екран 5 и 6/ – всеки продукт в онлайн магазина си има своя вътрешна онлайн страница, където се отбелязват в отделни полета характеристиките му, както и мета данните за добра класация в Гугъл. В раздел Данни /екран 7/ се попълват изображение на продукта, модел, статус, цена, себестойност /с нейна полощ ще калкулирате печалбата си/, данък, следене на налично количество в онлайн магазина, SEO заглавие, размери и тегло. Следващият таб Връзки /екран 8/ урежда принадлежността на продукта в онлайн магазина към категория, производител, магазин и да отбележите сходни продукти от наличните в онлайн магазина. Важно е да се отбележи, че с тази онлайн платформа за създаване на сайт тип магазин, може да създадете неограничен брой подмагазини, като всеки един от тях може да е с различни цени, езици, валути, категории, производители и т.н. Раздел Опции /екран 9/ в администрацията ви дава възможност да организирате опции за онлайн продукта, които ще се визуализират в уеб сайта, като полета за избор при онлайн поръчка на продукт. Пр. тук може да укажете размери или цветове, като изброите наличните разновидности на самия продукт. Табове Намаления и Промоции ви позволяват да укажете намаление на продукта при поръчка на количество или промоционална цена, която да е валидна определен период. Админ системата разполага с календар в който може да изберете кога да изтече промоционалния период. Така не се налага да редактирате магазина след месец, когато стоката не е вече в статус Промоция. Последният раздел за администрация на онлайн магазина е Изображения /екран 10/. Тук може да заредите допълнителните снимки към продукта.

Производители и марки /екран 11/ – тук се въвеждат, редактират и подреждат неограничен брой продуктови марки или производители за онлайн магазина. Въвеждат се име на марката, SEO заглавие, изображение и поредност на визуализация в уеб сайта. Ако във вашият онлайн магазин ще предлагате файлове за теглене, в админ системата има раздел Даунлоди в който ще въведете неограничен брой за теглене, като указвате колко изтегляния са позволени от всеки файл. Раздел Коментари в админ системата – в този раздел се записват всички коментари от потребители на онлайн магазина, като всеки един от тях може да одобрите, редактирате или изтриете.

Админ системата за онлайн магазин предлага създаване, редакция и подреждане на неограничен брой вътрешни информационни страници /екран 12/. Всяка една създадена вътрешна информативна страница за уеб сайт се редактира с помощта на уеб базиран редактор, наподобяващ работата с Word. Поради тази причина въвеждането на информация в една уеб страница, качване на изображения, графики, таблици или оформяне на текстови абзаци е изключително опростено като действия. Данните за всяка една вътрешна страница от сайта са: SEO заглавие, позиция на визуализация и принадлежност към уеб магазин.

Секция Допълнения – както показва името си тук са включени всички допълнения към динамичния уеб сайт тип онлайн магазин. В тази секция са разположени всички допълнителни модули към системата за онлайн търговия. Тук имате достъп до модул за Най-продавани стоки, модул за Количка, Модул за категории, Facebook модул, модул за Препоръчани продукти, модул за Банери, модул за марка и производители, модул за Skype, модул за облак с етикети /тагове/ и модул за Промоции. Всеки един модул за уеб сайт тип онлайн магазин може да редактирате, преместите съответно в лява или дясна колона на сайта или да деинсталирате /скриете от уеб сайта/.

Раздел Доставки /екран 13/ – тук може да управлявате различни методи на доставка на продукти във Вашият онлайн магазин. При изработката на магазина, ще имате на разположение инсталирани и настроени безплатна доставка, доставка с твърда сума, доставка с цена базирана на тегло на стоката и доставка с цена базирана на единица продукт. Раздел Плащане /екран 14/ предоставя възможност за управление на методите на плащане при този тип онлайн магазин. Тук ще намерите настроени разплащане при доставка, банков превод, наложен платеж, интегрирано електронно плащане през системите PayPal и eBG. Раздел Общо поръчки – това е раздел за уреждане на действащите данъци, намаление от ваучери, цена на доставка и текуща цена, т.е. това са отделните елементи, които влияят при образуване на крайната цена на отделен продукт във Вашия онлайн магазин.

Секция Продажби организира поръчки, клиенти, ваучери и поща. Раздел Поръчки /екран 15/ в админ панела ще ви покаже всички направени поръчки в онлайн магазина. Може да филтрирате поръчките по номер на поръчка, име на клиент, статус на плащане, дата на плащане или цена на продукта. Тук може да отпечатате фактура или разписка за направена онлайн поръчка. Раздел Клиенти в административната система ви дава достъп до всички регистрирани потребители във Вашия онлайн магазин. Може да редактирате или изтриете даден потребител, може да групирате в различни групи отделни потребители, така че това групиране да използвате в последствие примерно само на дадена група да предоставите намаление или отстъпка в цена на продукт. При разработката на онлайн магазина ще получите две групи – група за клиенти и група за търговци.

Чрез раздел Ваучери може да уредите различни купони за намаление. Като намалението може да бъде фиксирана сума /ако я достигне като сума клиента/ или процент. Може да изберете определени продукти за които да важи ваучера, да определите начална и крайна дата на валидност, да уточните брой пъти които може да се ползва ваучера от един клиент в онлайн магазина. Раздел Поща е мястото, където ще комуникирате с вашите онлайн клиенти. Тук може да изпратите писма до всички клиенти или пък до клиенти на дадени продукти.

Секция Системни съдържа настройки на магазина, за потребителите, за езиците на които ще работи сайта, валутите които ще се използват във Вашият онлайн магазин, както и инструмента за бакъп и евентуално възстановяване на системата от предишен бакъп. Настройките на онлайн магазина са: Име на магазина, собственик, е-майл, телефони, адрес, SEO тагове, текстов абзац за приветствие на началната страница, локализация. Тук се извършват настройки за брой показвани артикули на една интернет страница, настройка на размери на снимките на продуктите, номера на фактурите, показване на наличностите на продуктите, статус на продукта при изчерпване на количество, показване на тегло, използване на SEO приятелски адреси и други.

Виц за отмора

Хит на пазара! Женско огледалце с вграден 'Фотошоп'.