• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

Блог "Изработка на сайт"

Целта на нашия блог "Изработка на сайт" е създаване на електронни статии, които да предлагат полезни и интересни  материали за обучения и развитие на достъпен език за направа на динамични сайтове. Идеята ни е да помогнем на читателите на нашия блог да откриват нови идеи, решения и разбира се различни гледни точки. Статиите, които ще се публикуват в този блог са насочени към хора, които не се занимават професионално с изработване на сайтове, но се интересуват от този бранш и желаят собствено ограмотяване и развитие. Или обобщено нашия блог "Изработка на сайт" е блог за обучение и развитие.

Адаптивен дизайн за сайт

Адаптивен responsive дизайнПонятието адаптивен дизайн на английски responsive design, нарича се още респонзив, риспонзивен дизайн, отзивчив дизайн. Един сайт може да изглежда перфектно на компютър или лаптоп, но на таблет или мобилен телефон да изглежда като "счупен" - разместени елементи, сбити текстове, наблъскани заглавия и т.н. При използване на адаптивен дизайн, сайта ще изглежда добре на всички видове устройства – като започнем от настолен компютър до мобилен телефон. Самата технология на изработка на адаптивен дизайн автоматично преоразмерява сайта в зависимост от устройството.

Ключови думи за страница

Съдържание и вътрешна оптимизацияВ днешно време все по-важно е за един уеб сайт, не просто да изглежда добре и да съдържа полезна информация, а и да се класира добре в търсещите машини, така че да има висок брой посещения. Това е толкова важно, че се оформи и нова сфера на услуги за развитие на сайтовете - така наречената оптимизация. Накратно самия процес оптимизация има два аспекта - вътрешна и външна оптимизация. Докато външната оптимизация е почти изцяло в ръцете на специалистите в тази област, то вътрешната оптимизация твърде често е в "ръцете на редакторите" на сайта.

Google fonts - шрифтове за сайт

Google-fontsКакво е типография ? Думата Типография е термин от дизайна, който означава визия или дизайн на шрифтове. Обуслява тяхното излъчване и правилното им използване за да действа визуално за възприемането на текст. При типографията се взема в предвид стила на шрифта - разположение и размер на т.нар. камшичета, пространството между отделните букви, пропорциите между главни и малки символи, отстояние на редове и т.н. Типографията е основен елемент от дейността на всеки дизайнер, но следва да отбележа че типографията не е наука и като всеки друг елемент от дизайна се нуждае най-вече от практика.

Виц за отмора

Срещат се двама програмиста. Единият тъжно казва:
- В моя живот се появи Зъл Вирус!
- Какъв е този вирус?
- Тъща!
- Трябва да си взимаш Добър Антивирус!
- Какъв е този антивирус?- Ракия!

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.