• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

Блог статии за сайтове

Google Maps ( Google Карти ) е платформа и услуга на Google, с чието приложение могат да се разглеждат карти и адреси. Самите карти са интерактивни, т.е. те са с променлив мащаб за разглеждане. За териториите на различните страни се извършва автоматичен превод на населените места и имената на улиците. С помощта на търсачката в Google Карти е възможно да се изтърси и покаже карта с местоположение на изписан адрес.

 

Google Maps позволява да се вграждат Google Карти в собствени сайтове. Това е изключително удобно за онагледяване на адрес например в страница Контакт. Платформата Google Maps дава възможност бързо и лесно да се интегрира интерактивна карта в кода на всеки един уеб сайт. Интеграция на карта от Google Maps става с HTML код, който бива предоставен за ползване при намиране на даден адрес в самото приложение.

В тази статия ще ви покажа как да получите HTML код от Google Maps и съответно да го вмъкнете в кода на произволна ваша страница от сайта.

1. Посетете приложение Google Maps

2. В полето за търсене въведете валиден адрес

Картата на Google ще зареди адрес с червен позиционер. Например въвеждаме София бул.България 1 /адреса на НДК/

3. Получаване на код от Google Maps за въведения адрес

Горе в ляво кликнете на Меню.

Изберете Споделяне или Вграждане на Карта.

Изберете Таб Вграждане на Карта. В полето ще видите визуализация на самата карта, както и код посредством който се визуализира. Копирайте въпросния код от полето.

4. Посетете администрацията на своя сайт

Изберете страница в която искате да го вградите и по поставете чрез бутон HTML /за различните администрации бутона има различни имена - Source, Code, Източник/. Накрая запишете страницата.

 

Виц за отмора

Една майка пита детето си:
- Как прави кучето?
- Бау бау.
- Как прави котето?
- Мяу мяу.
- А как прави мишката?
- Клик клик.

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.