Защита с SSL сертификат за сайт и магазин

ssl сертификат за сайтКакво е SSL сертификат и нововъведенията за 2007 от Google Crome? Ако Вашият сайт има форми за контакт, запитвания или пазаруване при които се въвеждат данни, през идната 2017 година следва да сте информирани, че ако сайта ви е без сертификат при зареждане на формите, в браузърите на самите посетители ще се показва съобщение „Not secure“, т.е. че връзката им не е сигурна. Неиминуемо и самите потребители все по-често ще поглеждат дали техните данни са защитени в посещаваните от тях сайтове.

Такава промяна първо предприема браузъра Google Chrome, като надпис в лентата пред адреса на сайта. Прогнозите им планират съобщението да става все по-видимо за потребителите. Такова съобщение неименуемо ще притесни посетителя, особено ако се намира в онлайн магазин.

Съветвам всички мои клиенти, особено клиенти с онлайн магазини да плануват още в началото на годината закупуване на SSL сертификат, не само поради причина сигурност, а и поради причина, че при всички случаи сайтовете с такъв сертификат ще имат в последствие и по-висок ранг на класиране в търсещите машини, което произхожда от нововъведението за защита в интернет.

SSL сертификат за сигурност при уеб сайтове

Днес, съвремието ни е немислимо без интернет. Глобалната мрежа вече не е само източник на информация, тя е и платформа за успешно развитие на всеки един бизнес или дейност. В днешно време интернет е неделима част от нас самите – ние общуваме онлайн, пазаруваме онлайн, плащаме сметки. Именно от тези финансови разплащания произлиза и най-често задавания въпрос у потребителите на всеки един такъв тип сайт – сигурна ли е транзакцията и възможно ли е въведената лична информация от него да бъде открадната.

Всеки един собственик на сайт-магазин знае колко трудно се печели доверието на потребителите. За да се чувстват те сигурни и попаднали на точния сайт за финансови сделки е необходимо въведената от тях информация да се предава в сайта чрез криптиращи протоколи. Най-разпространения от тях е т.нар. SSL сертификат (Secure Sockets Layer).

При използване на SSL сертификат още когато потребител достъпи сайта се осигурява криптирана връзка между файловете на сайта и уеб браузъра на самия потребител. Сертификатите служат за осигуряване на неприкосновеност и сигурност на въведените данни при използване на сайта. За видимата част на сайт се показва една икона със затворено катинарче непосредствено да адреса на сайта.

ssl сертификат за сайт

Какво е SSL сертификат и как работи той?

Всеки SSL сертификат се издава със срок на 1, 2 и 3 години и обикновено съдържа информация както за собственика на сайта, така и за органите, които са го издали ( Certificate Authority). SSL сертификатите биват три основни типа – обикновени SSL сертификати, Wildcard SSL сертификати и EV SSL сертификати, като и годишните им такси са различни.

Ние предлагаме SSL сертификат от издател GeoTrust с инсталация, който и е перфектното решение за уебсайтове и онлайн магазини като най-ниска себестойност. GeoTrust е вторият по големина издател на сертификати в света и има издадени над 500 000 активни SSL сертификата. Rapid SSL сертификатът е масово използван и у нас. Той осигурява 256-битово криптиране за вашия сайт и има 99.9% браузър разпознаване, включително и мобилните им версии.


поръчка на SSL сертификат


Самия SSL сертификат осигурява защита на въведената информацията от потребителя в браузъра и сървъра, като я криптира чрез публичен ключ. SSL сертификатът защитава изпратената информация да остане непроменена и я изпраща само до сървъра, за който е предназначена. Интернет сайтове, които работят с този протокол, обикновено имат URL с префикс „https:“, вместо „http:“.

как работи ssl сертификат

 

Виц за отмора

Бабата на геймър се опитала да го прати за хляб. Геймърът я придумал да теглят клечки кой да иде до магазина, защото бил на много важно място в играта. Бабата изтеглила късата клечка и тръгнала разочарована към магазина. Изминала част от пътя, без да подозира, че си е забравила парите, когато чула мобилния си телефон да звъни:
- Ало?
- Abort mission, return to base!