• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

Блог статии за сайтове

Една от най-важните стъпки в създаването на стилен дизайн за сайт безспорно е правилната цветова комбинация на елементите. Въпреки че в днешния свят масово се предлагат темплейти за сайт от водещи световни дизайнери, почти всички клиенти имат свое виждане за цветна комбинация и доста често пожелават промяна на в дизайна за изработка на сайт именно цветово. Понякога разбира се това е добро решение, но твърде често експериментите водят по разваляне на цялостното излъчване на професионално изработен темплейт.

Как дизайнерите комбинират цветове в темплейт за изработка на сайт?

Как достигат такива гениални комбинации за уеб дизайн на сайт, та да очароват посетителя още в началната страница? Талантът за комбиниране на цветови схеми не е просто само усет, а и придобити знания от уеб практика за създаване на сайтове. Има редица правила за въздействащо съчетание на цветовите комбинации. Между другото теорията за комбиниране на цветовете далеч не се използва само в уеб програмиране на дизайни за сайтове. Тя е общовалидна и за художници, гримьори, фотографи и др.

За никой не е тайна основното разграничение на топли и студени цветове. И като цяло един перфектен уеб дизайн за сайт се гради именно на тази основа, като разбира се освен тях се прилагат и допълнително подсилващи техни цветови нюанси. За да изберете разсипването на цветове или промяната им в дизайн на вашия сайт, е необходимо да използвате хармонични комбинации. Разбира се освен избор на цветове е необходимо и да обмислите кой от тях ще е доминиращ (основен) и кои ще играят роля на акценти (допълнителни) във вашия темплейт за направа на сайт.

Може да използвате следния онлайн генератор на цветни комбинации

Съвети за избор на основен цвят при изработване на сайт

  • цвят в логото/надписа на вашата фирма
  • цвят свързан или отличаващ за вашата дейност
  • цвят свързан с пол, възраст или емоции
  • цвят от подбраните изображения за страниците

 

Виц за отмора

Двама първокласници си говорят:
- Как се пише буквата а.
- Като кльомба, ама без кръгчето!

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.