Изображения, качване и изтриване

Администрирането на изображения за вашия динамичен уеб сайт става от раздел Медия.

Администриране на изображения

Изберете от горнотоменю Сайт -> Медия и ще ви се зареди следния екран:

Раздел Медия на сървъра

Стандартно всички изображения за ползване в страниците на сайта са разположени в папка stories. Кликнете на нея за да се заредят наличните и файлове. Може да качите ново изображение с помощта на панела в долната част, като първо изберете файл от локалния си комп с бутон Разглеждане и после го качите с бутон Качване. Имайте впредвид че е нужно предварително да оразмерите изображението. Твърде често клиентите снимат с фотоапарат и после качват изображението то фотоапарата с оригиналната му резолюция. После вече поставяйки го в дадена страница то заема целия сайт и дори се показва скролер за разглеждането му. Затова е нужно предварително да се оразмери до размера на сайта. Стандратно един сайт има ширина около 1000 пиксела. Така че не ви съветвам да използвате изображения с по-голяма ширина. За да изтриете дадено изображения просто изберете иконата за изтриване.

Вмъкване на изображения в страница на сайт

Веднъж вече качени изображения могат да се ползват във всяка една страница. Като в самата страница под редакционното поле има бутон за бързо вмъкване на изображение – вижте следния екран

Вмъкване на изображения

Ще се зареди на екран меню в което ще се визуализират всички налични изображения от папка stories. Ако папката има подпапки и те ще се покажат на екран.

 

Вмъкване на изображение

За да вмъкнете изображение е нужно да кликнете на него, за попълните полето за "Описание на изображението" – /това описание ще се покаже при посочване на изображението с мишката/. След което да изберете бутон Добавяне от горната част на панела.

В долната част на панела има допълнително разположена част за качване на ново изображение. Така самите изображения могат да се качват и директно от самата страница по време на нейната редакция.

 

Виц за отмора

В аптеката:
- Активен въглен имате ли?
- Има само неактивиран. Но може да пратите SMS на кратък номер 3434. Ще получите код за активиране.