Създаване на страница

Да разгледаме добавяне на нова интернет страница /редактирането е аналогично/

От горното меню изберете Съдържание – Статии. В горната част ще се покажат икони – изберете икона Добавяне Добавяне на статия

Нова страница / статия

Попълнете поле заглавие като напишете там името на страницата. Във второто поле Псевдоним може да напишете името на страницата на латиница. Това поле се използва служебно и не е задължително попълването му. В падащия списък Раздел е нужно да изберете дали страницата ще бъде причислена към даден раздел или ще е свободна страница. Ако ще е свободна страница без присъствие в Раздел изберете Без категория.

В дясно публикувана – указва дали страницата ще е видима в сайта или не. Начало – указва дали статията ще е видима в началната страница или не. Категория – тук трябва да изберете страницата към коя категория да бъде причислена. Ако искате да е свободна страници и в падащото меню Раздел сте избрали Без категория, тук не е нужно да избирате нищо.

В полето под иконите ще разположите своя текст, снимки т.е. съдържанието на самата страница.

Дясната част на екрана съдържа допълнителни опции, които не са задължителни за попълване. Важен атрибут там е поле Метаданни

Мета данни

Тези полета са особено важни за индексацията на създаваната от вас страница. Тези полета препоръчвам задължително да се попълват. В поле Описание с кратки думи опишете същността на страницата си, като наблегнете на ключови думи с които тази страница бихте желали да се позиционира в търсещите машини. Ключови думи е полето в което трябва да изброите само ключовите думи, разделени със знак запетая. Роботи и автор не са задължителни полета.

 

Виц за отмора

- По какво човека прилича на компютъра?
- Също като компютъра на млади години човек има достатъчно хардуер и малко софтуер, на старини софтуер в изобилие, но все не достига хардуера.