Интро и пълна статия

Тук ще покажа как се прави интро на една статия

Отново сме в раздел Страници. Изберете от горното меню Съдържание – Статии. Изберете икона Добавяне. Да предположим че имате в сайта си раздел Новини в който са събрани различни статии в една категория. В процеса на изграждане на сайта вие вече знаете кои страници са групирани в категория и кои са т.нар. самостоятелни страници.

Целта на този урок е да създадем страница която ще се показва в сайта в категория от статии. Примерно Новини. Новините са изградени така че на екран се показват началния текст на всяка страница и следва бутон Продължи или Още. След като посетителя кликне на този бутон се отваря пълния текст на дадена новина. Краткия текст, който се показва в общото представяне на Новините наричаме интро.

Създаване на интро

 

В поле заглавие напишете името на статията. От падащото меню изберете Раздел и Категория в която да се запише новата статия. В полето изпишете текста за страницата. Там където искате да приключи интрото кликнете с маркера в края на реда с текст и изберете бутон Продължение. На екран ще се появи /вижте червената линия/ една тъмно сива линия, която указва че дотук текста ще се показва в интрото на Новините.

Запишете страницата, тя автоматично ще е вече в сайта в избраната категория.

 

Виц за отмора

Срещат се двама програмиста. Единият тъжно казва:
- В моя живот се появи Зъл Вирус!
- Какъв е този вирус?
- Тъща!
- Трябва да си вземеш Добър Антивирус!
- Какъв е този антивирус?
- Ракия!