Добави, редактирай изображение и изображения на сървъра

Икона ДОБАВИ / РЕДАКТИРАЙ ИЗОБРАЖЕНИЕ – Изображение

Предварително обработете изображението в нужен размер. За целта може да използвате програмата Picture Manager в пакета на Word или програма с която умеете да работите. Кликнете на иконата Добави /редактирай изображение

Прозорец за изображение

С бутона Разгледай сървър може да заредите изображение, което вече сте качили на сървъра. Ако е необходимо да вмъкнете изображение от локалния компютър изберете таб-а Качи

Параметри на изображение

С бутона Преглед изберете нужния файл и кликнете на бутон Прати на сървъра. Потвърдете операцията с бутон ОК. Ще се появи потвърдителен прозорец за успешно действие.

Успешно действие

Икона ИЗОБРАЖЕНИЯ НА СЪРВЪРА – Изображения на сървъра

Това е комбинира икона, с която може да разгледате изображенията на сървъра и също така да качите от този прозорец ново изображение.

Изображения на сървъра

Тук се показва съдържанието на сървъра на папка images. В нея ако има допълнителни папки /директории/ може да ги отворите като кликнете върху тях.

Качването на изображение става с бутон Преглед. С него зареждате изображение от локалния си компютър. След като изберете нужния файл, кликнете на бутон Качи.

Друго полезно действие, което може да извършите тук е да оразмерите своето изображение чрез допълнителните опции вдясно – Ширина, Височина, Отстъп от на изображението. Важна е отметката Запази пропорции, ако тя е включена изображението се оразмерява автоматично и така ще избегнете да го смачкате несъразмерно.

Полето Текст на мишката е поле, което е незадължително, но препоръчително с цел добра гугъл индексация. Написания там текст ще се показва като се посочи изображението с мишката.
 

Виц за отмора

В аптеката:
- Активен въглен имате ли?
- Има само неактивиран. Но може да пратите SMS на кратък номер 3434. Ще получите код за активиране.