Добави, редактирай и изтрий връзка

Икона ВРЪЗКА В САЙТА – Връзка в сайта

За да използвате тази икона първо изпишете текст, който като кликнат потребителите да се отвори нова връзка. Пример – изпишете „кликнете тук“, маркирайте текста и изберете иконата Връзка в сайта. Ще се отвори следния прозорец

Прозорец за връзка

Падащите менюта – секция, категория, страници и статия са помощни. Чрез тях може да изберете коя точно страница или статия, искате да се отвори при кликането на потребителя върху думите „кликни тук“. Поле Връзка уточнява как да се отвори връзката – в нов прозорец или в същия прозорец в който е зареден уеб сайта ви. След като сте уточнили коя страница и как да се отваря, потвърдете с бутон ОК. При правилни действие, текста „кликни тук“ ще се покаже подчертан, т.е. това е връзка към друга уеб страница. Тази икона служи да създавате връзки в своя сайт.

Икона ДОБАВИ / РЕДАКТИРАЙ ВРЪЗКА – Добави връзка

За да приложите тази икона е необходимо отново да маркирате текст или изображение, върху което като кликне посетителя да отвори нова връзка. Разликата от предишната икона е, че тук трябва да изпишете пълния път на връзката. Пр. искате да препратите посетителя в друг сайт, пр. violleta.com

Прозорец за връзка

Изпишете името на сайта в полето Пълен път. В горния таб Цел уточнете как ще се отваря връзката в нов прозорец или в същия в който е зареден сайта. За предпочитане е да се отваря в нов прозорец, за да не напусне изцяло вашия сайт посетителя.

Цел на връзката

Следващия таб Качи е предназначен в случай в който желаете посетителя като кликне на връзката да се отвори изображение.
 

Качи

С бутона Преглед изберете изображение от локалния си компютър. След това натиснете бутон Прати на сървъра и потвърдете операцията с бутон ОК.

Следващия таб Подробности няма да е предмет на тази статия.

Икона ИЗТРИЙ ВРЪЗКА – Изтрий връзка

Действието на тази икона премахва създадена по-рано връзка на текст или изображение. Маркирайте текста или изображението и кликнете на иконата, за да премахнете връзката.
 

 

Виц за отмора

15-ти век. Стои принца, чака писмо от любимата. Три дни и три нощи чака.
Пристига пощенски гълъб. Щастливият принц развълнуван отваря писмото. А там: 'Точа мечове. Изгодно.