Код, шаблони, предварителен изглед

Икона КОД – Код

При кликането на тази икона преминавате в режим на показване на кода на самата интернет страница. Използва се когато искате да вмъкнете готов код, примерно при размяна на банери. След като поставите кода /с копи-пейст/, кликнете отново на бутона, за да се върнете в графичен режим на редакция на уеб сайт. 

Икона ШАБЛОНИ – Икона Шаблони

При избора на тази икона ви се показва ново меню, в което има разположени три вида готова подредба на текстови части и изображения.

Меню шаблони

Важно – използването на шаблони по подразбиране ще вмъкне избрания шаблон, но ще изтрие съдържанието ако вече имате такова в страницата. За целта преди да изберете шаблона, отмаркирайте отметката в долната част на менюто – на снимката в червен конкур.

След като изберете шаблона от който имате нужда, кликнете върху него.
пр. избираме Лява картинка. В страницата се появява макет на този вид подредба.

Нов шаблон
кликнете на заглавието и напишете там вашия текст. След това на мястото на „текстов блок“ нанясяте вашето съдържание. Снимката – кликате върху очертанието на снимката и от иконите горе избирате Вмъкни /Редактирай изображение или Изображения на сървъра, за да укажете там коя снимка да се зарежда.

Икона ПРЕДВАРИТЕЛЕН ИЗГЛЕД – Предварителен изглед

Иконата служи за да прегледате своята работа преди да сте записали страницата. Чрез прегледа се цели да видите как изглежда съдържанието на вашата страница на чисто, т.е. без редактора на бял фон.
 

Виц за отмора

Какво казва детето на програмист, като се роди?
Hello World!