пакет Магазин Мини Gold – част 1

Заредете адрес http://вашият-сайт.com/admin/

Логнете се в админ системата на сайта с потребителското име и парола, които сме ви подали след изработката на сайта.

Вход в админ система

С изработване на онлайн магазин Мини Gold ще получите една прекрасна админ система за пълно управление на вашия сайт. Пълна българска интеграция на цялата уеб базирана електронна система и всички модули включени в нея. Изключително лесна и интуитивна, всички опции и бутони са подредени по групи в главно горно меню. Достъп до него имате по всяко едно време, независимо коя страница от админ панела сте заредили. В началният екран на админ системата на онлайн магазин Мини Gold е разположено табло с кратка статистика на брой продажби, поръчки, клиенти, коментари и продукти в табличен и графичен режим /екран 2/. Началният екран на админ системата включва и панел с последните десет поръчки с линкове за тяхната редакция.

Табло на админ система

Продуктов каталог – съдържа в себе си линкове към раздел Категории /екран 3 и 4/. При този продуктов каталог всяка категория има освен поле за пълно описание на категорията, и две допълнителни полета в които се вписват мета ключови думи и мета таг описание. Те са особено важни за оптимизацията на уеб сайт с онлайн магазин. Ако версията е многоезична с помощта на табове бързо редактирате и съдържанието на други езици. В раздел данни за категория на уеб сайт, може да укажете дали категорията да е главна или второстепенна – т.е. подкатегория. Може да добавите изображение и СЕО заглавие /задължително на латиница/, както и да укажете поредността на самата категория при визуализация в онлайн магазин Мини Gold.

Категории в онлайн магазин

 

Редакция на категории в магазин

Онлайн продукти /екран 5 и 6/ – всеки продукт в онлайн магазина си има своя вътрешна онлайн страница, където се отбелязват в отделни полета характеристиките му, както и мета данните за добра класация в Гугъл.

Продукти в онлайн магазин

 

 

Редакция на онлайн магазин

В раздел Данни /екран 7/ се попълват изображение на продукта, модел, статус, цена, себестойност /с нейна полощ ще калкулирате печалбата си/, данък, следене на налично количество в онлайн магазина, SEO заглавие, размери и тегло.

Редакция продукти

Следващият таб Връзки /екран 8/ урежда принадлежността на продукта в онлайн магазина към категория, производител, магазин и да отбележите сходни продукти от наличните в онлайн магазина. Важно е да се отбележи, че с тази онлайн платформа за създаване на сайт тип магазин, може да създадете неограничен брой подмагазини, като всеки един от тях може да е с различни цени, езици, валути, категории, производители и т.н.

Опции в онлайн магазин

Раздел Опции /екран 9/ в администрацията ви дава възможност да организирате опции за онлайн продукта, които ще се визуализират в уеб сайта, като полета за избор при поръчка на продукт. Пр. тук може да укажете размери или цветове, като изброите наличните разновидности на самия продукт. Табове Намаления и Промоции ви позволяват да укажете намаление на продукта при поръчка на количество или промоционална цена, която да е валидна определен период. Админ системата разполага с календар в който може да изберете кога да изтече промоционалния период. Така не се налага да редактирате магазина след месец, когато стоката не е вече в статус Промоция.

Промоции в онлайн магазин

Последният раздел за администрация на онлайн магазина е Изображения /екран 10/. Тук може да заредите допълнителните снимки към продукта. 

Изображения в онлайн магазин

 

Виц за отмора

Какви времена настъпиха: Ако преди всеки мъж беше длъжен да може да смени изгорялата крушка вкъщи, то сега всеки мъж е длъжен да умее да настрои рутер с WiFi.