• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

Изработка на сайт с админ панел, администрация за сайт

Посещения: 2675 Категория: Админ система на Joomla сайт

Тук ще покажа как се прави интро на една статия

Отново сме в раздел Страници. Изберете от горното меню Съдържание - Статии. Изберете икона Добавяне. Да предположим че имате в сайта си раздел Новини в който са събрани различни статии в една категория. В процеса на изграждане на сайта вие вече знаете кои страници са групирани в категория и кои са т.нар. самостоятелни страници.

Целта на този урок е да създадем страница която ще се показва в сайта в категория от статии. Примерно Новини. Новините са изградени така че на екран се показват началния текст на всяка страница и следва бутон Продължи или Още. След като посетителя кликне на този бутон се отваря пълния текст на дадена новина. Краткия текст, който се показва в общото представяне на Новините наричаме интро.

 

В поле заглавие напишете името на статията. От падащото меню изберете Раздел и Категория в която да се запише новата статия. В полето изпишете текста за страницата. Там където искате да приключи интрото кликнете с маркера в края на реда с текст и изберете бутон Продължение. На екран ще се появи /вижте червената линия/ една тъмно сива линия, която указва че дотук текста ще се показва в интрото на Новините.

Запишете страницата, тя автоматично ще е вече в сайта в избраната категория.

 

Виц за отмора

Истинският програмист слага до себе си две чаши - едната с вода в случай, че му се допие, другата чаша - без вода, в случай, че не му се иска.
А истинският администратор слага четири чаши. Другите две - в случай на отказ на първите две.

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.