• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

Изработка на сайт с админ панел, администрация за сайт

Посещения: 2633 Категория: Админ система на Joomla сайт

Тук ще покажа как се прави интро на една статия

Отново сме в раздел Страници. Изберете от горното меню Съдържание - Статии. Изберете икона Добавяне. Да предположим че имате в сайта си раздел Новини в който са събрани различни статии в една категория. В процеса на изграждане на сайта вие вече знаете кои страници са групирани в категория и кои са т.нар. самостоятелни страници.

Целта на този урок е да създадем страница която ще се показва в сайта в категория от статии. Примерно Новини. Новините са изградени така че на екран се показват началния текст на всяка страница и следва бутон Продължи или Още. След като посетителя кликне на този бутон се отваря пълния текст на дадена новина. Краткия текст, който се показва в общото представяне на Новините наричаме интро.

 

В поле заглавие напишете името на статията. От падащото меню изберете Раздел и Категория в която да се запише новата статия. В полето изпишете текста за страницата. Там където искате да приключи интрото кликнете с маркера в края на реда с текст и изберете бутон Продължение. На екран ще се появи /вижте червената линия/ една тъмно сива линия, която указва че дотук текста ще се показва в интрото на Новините.

Запишете страницата, тя автоматично ще е вече в сайта в избраната категория.

 

Виц за отмора

Една майка пита детето си:
- Как прави кучето?
- Бау бау.
- Как прави котето?
- Мяу мяу.
- А как прави мишката?
- Клик клик.

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.