• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

Изработка на календар за уеб сайт

Посещения: 5069 Категория: Допълнителни компоненти за уеб сайт

Изработка на уеб календар с възможност за отбелязване на събития с дата за начало и край.

В доста дейности се налага да се поддържа календар за предстоящи задачи и събития. Понякога това е вид график за работен процес, а в други случаи е необходимост за представяне на курсове, семинари и т.н. В света на интернет подобен график се нарича събитиен календар. Събитийния календар за сайт е предназначен за динамични сайтове, като представлява един аналог на графична таблица в която са организирани и отбелязани събития по ден, час и повтаряемост.

Представя ме ви Компонент за изработка на динамичен уеб сайт, с помощта на който се изработва календар за уеб сайт. Това е така наречения събитиен календар за сайт.

Какво е събитиен календар за сайт ?

Това е календар за сайт, в който за всеки ден от месеца, може да се отбележе дадено събитие. Изработването на календар за сайт е подходящ за агенции за организиране на курсове и обучения. Календара за сайт може да се използва и за информиране на обществото за предстоящи събития, приеми или семинари. Възможно е използването на изработка на динамичен каледар да се използва и за фирмено портфолио в което са представени извършени дейности от фирмата.

Изграждането на компонент за уеб календар е съпроводено с административна система, с чиято помощ се извършват нужните настройки за визуализацията в сайта. Настройките при направа на календари за сайт са: размер на календара, възможност за повтарящи се събития през определен интервал - всяко число на месеца, всеки ден или определен от седмицата, настройка за използване на календара от посетителите на сайта, формат на дата и час, настройка на допълнителни полета при внасяне на ново събитие в календара.

Настройка за началния екран на показвания уеб календар в сайта - годишен, месечен, седмичен. В сайта календара се визуализира с табове от избраните настройки. В демо версията може да видите показване на събития по месец и година. Други възможни визуализации са - таб за събития по седмица, таб за събития по ден, както и групиране по допълнителните полета /примерно вид събитие/. Всички тези различни визуализации се контролират от админ панел, екрани от които може да видите по-долу в статията. Календара за динамичен сайт може да се настрои с права за достъп в сайта - т.е. възможно е календара да се използва и за поставяне на събития от самите посетители на сайта.

Допълнително към календара могат да бъдат създаване полета за самите събития. По подразбиране има в календара за сайт има две основни полета - заглавие и описание на събитие. Възможно е да се организира създаване на допълнителни полета пр. тип събитие, организатор на събитие, място на провеждане на събитие и т.н. Тези допълнителни полета може да се модифицират в общ цвят, така че на екран лесно и бързо да се виждат събитията групирани по даден признак. Това организиране дава възможност за представяне на събитията в календара по цвят. Допълнително тези полета може да се визуализират в самия календар като отделен таб, така че посетителите на сайта да се информират за типа на събитието.

Цена за изработка на календар за сайт

Цена за инсталация и настройка на компонента към сайта  - 50 лева

Параметри на админ системата

  • Настройка за размер и началната визуализация на календара - по ден, седмица, месец, година - екран 1
  • Настройка за права на достъп от посетителите на уеб сайта - екран 2
  • Настройка формат на дата и час - екран 3
  • Управление на въведените събития, както и добавяне на нови събития - екран 4
  • Показване на допълнителните полета в календара - екран 5 

Виц за отмора

Срещат се двама програмиста. Единият тъжно казва:
- В моя живот се появи Зъл Вирус!
- Какъв е този вирус?
- Тъща!
- Трябва да си взимаш Добър Антивирус!
- Какъв е този антивирус?- Ракия!

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.