Карта за сайт

Карта на сайтаИзработване на сео карта за връзките в сайта. Интеграцията й за Гугъл спомага за добрата индексация на сайта.

Компонента Карта за сайт е особено нужен за оптимизацията на един динамичен уеб сайт. В областта на оптимизацията се нарича Sitemap – което означава карта на сайт. Твърде често обаче собствениците на сайтове я игнорират и не включват изработка на карта за сайт още при изграждане на своя сайт. А поръчката за направа на карта за сайт е особено важна стъпка, да не кажа една от водещите задачи при оптимизирането на даден сайт. Търсачките я използват винаги като отправен ориентир за да сканират дадени страници. Какво представлява една карта за сайт – един съвсем обикновен списък от страниците във Вашия сайт. Този списък е в йерархична подредба.

Представяме ви компонент за автоматично генериране на карта в два режима – за вътрешна страница в сайта, както и в специален формат нужен на Google бота при обхождане на сайта. Всичко е автоматизирано – автоматично се създава файл в специален формат xml /формата е удобен за четене от бота на гугъл/. Файла се записва в главната директория на вашия сайт, така че търсещия бот първо да премине през този файл – карта за сайт, като се запознае с  новите страници в сайта.

В интернет съществуват десетки сайтове, които предлагат безплатно генериране на sitemap /карта за сайт/. Не ви препоръчвам да ги използвате, тъй като генерираната карта е списък от наличните ви страници в момента. Но когато след време имате ново съдържание /статии, страници, продукти/ ще е нужно отново да генерирате карта за сайт, за да се отразят в картата и новото съдържание. Вместо това много по-добро решение за един динамичен сайт е изработване на автоматична карта, която сама се актуализира при създаване на нова страница в сайта. След инсталацията и настройката на компонента за автоматично генериране на карта за сайт, системата сама се грижи при постъпване на нови страници те да бъдат надлежно отбелязани в списъка, списъка да бъде записан като файл с нужното разширение, така че да е достъпен от търсачките по всяко едно време от денонощието.

Описание и цена на компонент Карта за сайт

Картата на сайта има два режима – графичен /визуален/ и кодов. Графичният вид може да бъде поставен на бутон Карта. Там посетителите на Вашия уеб сайт, ще се запознават с връзките към интернет страниците в сайта. Връзките /линковете/ са разделени по менюта, така както са използвани във Вашия сайт. Той представлява един списък със всички вътрешни страници, както и местоположението на връзката в дадено меню. Причината за използване на графична карта в сайта е да се улесни посетителя с намиране на дадени страница, като визуално му се покаже пътя за достигане до нея.

Кодовият формат на картата за сайт е резултат от автоматичното обхождане на сайта и изписване на всички връзки в него като код, който е в режим, читаем за търсещите машини. Изходния файл е тип xml. Връзка с тази карта се поставя в гугъл търсачката, за да се индексира напълно уеб сайт с всичките му прилежащи връзки. В самият списък всяка една вътрешна страница си има число указващо нейния приоритет – т.е. колко важна е тя за самия сайт.

Публикувайки карта на сайта ще улесните търсачките да минават през вашите интернет страници на сайта и да достигат до всички важни или нови уеб страници. Компонента карта на сайт не е задължително да бъде достъпна от вашата главна страница, но непременно трябва да я подържате актуална, а в това е смисъла на използване на компонент за автоматично генериране на карта за сайт.

Цена за инсталация и настройка на компонента – 40 лева

Специфика и използване на карта за сайт

Преди да се използва генерираната Карта за сайт е нужно предварително да се направи регистрация на сайта в Google Webmaster, като в специалния раздел за Sitemap сe отрази пътя до компонента в сайта или пък се впише пътя до автоматично генерирания списък във формат xml. Обикновено файла се именува sitemap.xml , а пътя до Картата за сайт изглежда така http://www.vashiya-sait.com/sitemap.xml. Ако изпитвате затруднения при регистрацията в Google или пък при подаване на линка за карта на сайт, не се колебайте да потърсите нашата помощ. Самото добавяне на Карта за сайт отнема няколко минути.


Виц за отмора

Обаждане до компютърната поддръжка:
- Инсталирала съм две антивирусни...
- По-добре да бяхте затворили Хитлер и Сталин в една стая!...