Карта за сайт

Карта на сайтаИзработване на сео карта за връзките в сайта. Интеграцията й за Гугъл спомага за добрата индексация на сайта.

Компонента Карта за сайт е особено нужен за оптимизацията на един динамичен уеб сайт. В областта на оптимизацията се нарича Sitemap – което означава карта на сайт. Твърде често обаче собствениците на сайтове я игнорират и не включват изработка на карта за сайт още при изграждане на своя сайт. А поръчката за направа на карта за сайт е особено важна стъпка, да не кажа една от водещите задачи при оптимизирането на даден сайт. Търсачките я използват винаги като отправен ориентир за да сканират дадени страници. Какво представлява една карта за сайт – един съвсем обикновен списък от страниците във Вашия сайт. Този списък е в йерархична подредба.

Представяме ви компонент за автоматично генериране на карта в два режима – за вътрешна страница в сайта, както и в специален формат нужен на Google бота при обхождане на сайта. Всичко е автоматизирано – автоматично се създава файл в специален формат xml /формата е удобен за четене от бота на гугъл/. Файла се записва в главната директория на вашия сайт, така че търсещия бот първо да премине през този файл – карта за сайт, като се запознае с  новите страници в сайта.

В интернет съществуват десетки сайтове, които предлагат безплатно генериране на sitemap /карта за сайт/. Не ви препоръчвам да ги използвате, тъй като генерираната карта е списък от наличните ви страници в момента. Но когато след време имате ново съдържание /статии, страници, продукти/ ще е нужно отново да генерирате карта за сайт, за да се отразят в картата и новото съдържание. Вместо това много по-добро решение за един динамичен сайт е изработване на автоматична карта, която сама се актуализира при създаване на нова страница в сайта. След инсталацията и настройката на компонента за автоматично генериране на карта за сайт, системата сама се грижи при постъпване на нови страници те да бъдат надлежно отбелязани в списъка, списъка да бъде записан като файл с нужното разширение, така че да е достъпен от търсачките по всяко едно време от денонощието.

Описание и цена на компонент Карта за сайт

Картата на сайта има два режима – графичен /визуален/ и кодов. Графичният вид може да бъде поставен на бутон Карта. Там посетителите на Вашия уеб сайт, ще се запознават с връзките към интернет страниците в сайта. Връзките /линковете/ са разделени по менюта, така както са използвани във Вашия сайт. Той представлява един списък със всички вътрешни страници, както и местоположението на връзката в дадено меню. Причината за използване на графична карта в сайта е да се улесни посетителя с намиране на дадени страница, като визуално му се покаже пътя за достигане до нея.

Кодовият формат на картата за сайт е резултат от автоматичното обхождане на сайта и изписване на всички връзки в него като код, който е в режим, читаем за търсещите машини. Изходния файл е тип xml. Връзка с тази карта се поставя в гугъл търсачката, за да се индексира напълно уеб сайт с всичките му прилежащи връзки. В самият списък всяка една вътрешна страница си има число указващо нейния приоритет – т.е. колко важна е тя за самия сайт.

Публикувайки карта на сайта ще улесните търсачките да минават през вашите интернет страници на сайта и да достигат до всички важни или нови уеб страници. Компонента карта на сайт не е задължително да бъде достъпна от вашата главна страница, но непременно трябва да я подържате актуална, а в това е смисъла на използване на компонент за автоматично генериране на карта за сайт.

Цена за инсталация и настройка на компонента – 40 лева

Специфика и използване на карта за сайт

Преди да се използва генерираната Карта за сайт е нужно предварително да се направи регистрация на сайта в Google Webmaster, като в специалния раздел за Sitemap сe отрази пътя до компонента в сайта или пък се впише пътя до автоматично генерирания списък във формат xml. Обикновено файла се именува sitemap.xml , а пътя до Картата за сайт изглежда така http://www.vashiya-sait.com/sitemap.xml. Ако изпитвате затруднения при регистрацията в Google или пък при подаване на линка за карта на сайт, не се колебайте да потърсите нашата помощ. Самото добавяне на Карта за сайт отнема няколко минути.


Виц за отмора

В аптеката:
- Активен въглен имате ли?
- Има само неактивиран. Но може да пратите SMS на кратък номер 3434. Ще получите код за активиране.