SEO оптимизация на сайт

SEO оптимизацияSEO оптимизиране на уеб сайт означава бързо намиране на уеб сайт от търсачките и високата му класация. Оптимизирането на една уеб страница включва няколко процедури, които да я направят такава, че да бъде видяна и лесно индексирана от търсачките.

Оригинална публикация

Имайте впредвид, че още със набирането на материали за вашия уеб сайт, вие вече влияете върху оптимизацията на сайта, след като бъде изграден. С две думи не може да се направи успешна оптимизация на уеб сайт с празно /или съвсем нищожно/ съдържание.

Техники при СЕО оптимизация

Има доста техники, които могат да спомогнат един уеб сайт да се издигне в рейтинга на търсачките. Това се превърна като отделна наука в интернет пространството. Върху оптимизацията влияят следните фактори:

  • заглавие на страниците на уеб сайтовете
  • описания и ключови думи във всяка отделна интернет страница
  • поставяне на специален файл robots.txt, който насочва търсещата машина или съответно отклонява от индексиране на сайта
  • съдържателна информация
  • повторение на ключовите думи в съдържанието на уеб страниците
  • брой на връзки в уеб страница
  • количество на страниците в уеб сайтовете
  • навигация, ясни и точни названия на линковете
  • изработване на карта на сайта

Оптимизацията на един уеб сайт може да отнеме месеци работа, затова това действие обикновено е доста скъпо и няма нищо общо с конструктивното изработване на сайта. То никога не е включено в цената на изработката на сайта, тъй като в различните браншове броя на съществуващите сайтове е различен. Оттам идва и количеството сайтове, които трябва "да се избутат" в индексацията.

Полза от SEO оптимизация

Оптимизацията /SEO оптимизация/ за търсещите машини вече се е доказала като един мощен инструмент за постигане на високи цели. Положителните резултати от една добре проведена и успешна СЕО кампания са безспорни. Те водят както до увеличаване на качествения трафик към Вашият уеб сайт, така и на реализираните продажби. Това е така, тъй като оптимизацията на уеб сайта за търсещите машини изкарва Вашия уеб сайт на по-предни позиции, което прави по-често посещаван Вашия уеб сайт. Така количеството трафик към уеб сайта ви не само се увеличава, а и води до качествени посетители. Качествен посетител е онзи посетител на Вашия уеб сайт, който достига до него не чрез реклама или кликане на банер, а чрез търсене през търсеща машина.

За кои сайтове се препоръчва SEO оптимизация

SEO оптимизацията не се ограничава само и единствено до големи бизнес сайтове. Тя е подходяща за блогове, социални мрежи, специализирани уеб страници, форуми, фирмени сайтове и др. Целта на всички сайтове е привличането на повече качествен (таргетиран) трафик, ето поради тази причина процеса SEO оптимизация стана задължителен елемент за всеки един уеб сайт, независимо от неговата обемност и вътрешни страници.

Стойност на SEO оптимизация

Процесът SEO оптимизация е една от най-практичните и забележете един от най-евтини методи за популяризиране на един уеб сайт в интернет обществото. Ако сравните стойността на една SEO оптимизация и стойността на реклама в Google Adsense /програма на Гугъл за платена класация на сайт/ ползата ще е в пъти за SEO оптимизацията. Сумите, които SEO фирмите оферират може да варират, но и в най-смелите оферти тази услуга е по-евтина. Ако към стойността за реклама добавите и реклама във водещи сайтове, то безспорно стойността на цената за SEO оптимизация ще е евтино вложение за промотиране на един нов уеб сайт.

Виц за отмора

Какви времена настъпиха: Ако преди всеки мъж беше длъжен да може да смени изгорялата крушка вкъщи, то сега всеки мъж е длъжен да умее да настрои рутер с WiFi.