Подробно описание изработка на сайт с онлайн магазин

Пакет Магазин e софтуер за изработка на електронен магазин с многофункционална административна система. Пакета е подходящ за изграждане на динамичен сайт за електронна търговия от малък електронен магазин до голям виртуален търговски център.

Админ система

Какви са целите на един онлайн магазин ? – да продава продукти, стоки и услуги онлайн, – да следи посещения, поръчки и продукти по всяко време, – да има връзки, коментари и контакти с клиентите, – да отговаряте на техните изисквания на момента, – лесна поддръжка (потребители, поръчки, продукти) от самия собственик при минимални компютърни умения, – челна позиция при търсене в Google, която води до таргетиран трафик и повишаване на продажбите онлайн. Всички тези цели са постигнати в пакет Магазин. Като добавка на разположение имате възможност за отстъпки и промоции, групиране на продукти по марка и производител, мултиезичност и възможност за няколко валути и още много полезни инструменти в съпровождащия го административен панел.

Съдържание на динамичен уеб сайт магазин

Онлайн магазин Неограничен брой категории
Онлайн магазин Неограничен брой продукти
Онлайн магазин Производители и марки
Онлайн магазин Мултиезична система
Онлайн магазин Поддържа различни валути
Онлайн магазин Мнения за продукта
Онлайн магазин Оценки на продукта
Онлайн магазин Изтегляне на продукти
Онлайн магазин Отстъпки за количества
Онлайн магазин Автоматично преоразмеряване на снимки
Онлайн магазин Няколко данъчни ставки
Онлайн магазин Свързани продукти
Онлайн магазин Неограничен брой информативни страници
Онлайн магазин Цена доставка според тегло
Онлайн магазин Купони за отстъпка
Онлайн магазин Инструменти за бакъп
Онлайн магазин Инструмент за Фактури и печат
Онлайн магазин Отчети и графика за продажби

Админ система на сайт магазин

Админ системата за онлайн магазин е изцяло на български език. Включва в себе си пълен контрол върху онлайн магазина. Лесна и интуитивна, тя е предпочитана от нашите клиенти за работа с динамичен сайт тип онлайн магазин. Описание на всеки един от показаните тук екрани за админ системата на онлайн магазин ще намерите по надолу в подробната информация за съдържанието на сайта.

 

Уеб дизайн за изработване на пакет Магазин

Платени дизайни
 

Подробно описание на сайт магазин

Тук ще разгледаме подробно възможностите на сайт тип онлайн магазин. Ще разделим информацията на две части съответно за потребителската част на онлайн магазина и административната му система. Софтуера е с отворен код, разработен от екип от програмисти. Подробности за системата може да намерите на следния линк: Open Cart. Чрез изработка на сайт Магазин ще получите една прекрасна система за онлайн търговия, изискваща минимални усилия и познания, за да започнете онлайн търговия. Административната система е изключително лесна и интуитивна. С лекота ще администрирате своя онлайн магазин и ще „държите под око не само всички продукти, а и поръчки, производители по марки, коментари, фактури“ и т.н. Системата се предлага на следните езици: Английски, Френски, Немски, Италиански, Испански, Руски, Китайски, Японски, Холандски, Унгарски, Индонезийски, Персийски, Норвежки, Португалски, Румънски, Турски, Полски, Български и др. Магазин може успешно да се използува от малкия и среден бизнес за създаване на уеб базиран електронен магазин.

Потребителска част на онлайн магазин

В основата си един онлайн магазин представлява комбинация от продуктов каталог и пазарна кошница за пазаруване. Продуктите се категоризират по два признака – в категория или по производители. Системата има модул за визуализация на продуктите в онлайн магазина по категория и съответно по марка. В този продуктов каталог може да се създават неограничен брой категории и подкатегории. На разположение на потребителите е и онлайн търсачка в кратък и подробен вариант по разширени критерии.

Онлайн магазин е многоезична версия и има възможност да бъдат включени няколко различни езика. Самият електронен магазин има преведени езикови версии на 15 езика, между които и български. Освен това предимство за лесна интеграция на допълнителни езици в потребителската част на онлайн магазина, лесно и бързо се добавят различни валути за разплащане. Самото онлайн пазаруване може да се осъществи без регистрация или пък със задължителна регистрация от страна на потребителите. При регистрация на потребителите те ще имат на разположение достъп до своите поръчки, както и до въведените си данни за адрес и доставка.

Изработени са специални модули за сайта тип онлайн магазин – модул за Най-продавани продукти, модул за Промоционални продукти, както и модул за Пазарна кошница. Количката за пазаруване позволява лесно да се добави, коригира количество или изтрие даден продукт добавен в онлайн кошницата. Много красив ефект на добавяне на продукт към кошницата – прелитащ продукт до панела за онлайн количката. На разположение на потребителите е форма за контакт със защита от спам – използвана е специална капча система.

Началната страница на самия онлайн магазин може да бъде организирана така, че на нея автоматично да се показват нови продукти и/или стоки на онлайн промоция. Възможност за настройка на главни бутони /на демото в хоризонталната линия/ и линкове за информативни страници в отделен панел на уеб сайта. Възможност за добавяне на долна лента с бутони и линкове /пр. линк за фейсбук, туитър, социални мрежи/ и т.н.

Административна част на онлайн магазин

С изработване на онлайн магазин ще получите една прекрасна админ система за пълно управление на вашия сайт. Пълна българска интеграция на цялата онлайн базирана електронна система и всички модули включени в нея. Изключително лесна и интуитивна, всички опции и бутони са подредени по групи в главно горно меню. Достъп до него имате по всяко едно време, независимо коя страница от админ панела сте заредили. В началният екран на админ системата на онлайн магазин е разположено табло с кратка статистика на брой продажби, поръчки, клиенти, коментари и продукти в табличен и графичен режим /екран 2/. Моля разгледайте екраните на админ системата в горните табове. Началният екран на админ системата включва и панел с последните десет поръчки с линкове за тяхната редакция.

Продуктов каталог – съдържа в себе си линкове към раздел Категории /екран 3 и 4/. При този продуктов каталог всяка категория има освен поле за пълно описание на категорията, и две допълнителни полета в които се вписват мета ключови думи и мета таг описание. Те са особено важни за оптимизацията на уеб сайт с онлайн магазин. Ако версията е многоезична с помощта на табове бързо редактирате и съдържанието на други езици. В раздел данни за категория на уеб сайт, може да укажете дали категорията да е главна или второстепенна – т.е. подкатегория. Може да добавите изображение и СЕО заглавие /задължително на латиница/, както и да укажете поредността на самата категория при визуализация в онлайн магазин.

Онлайн продукти /екран 5 и 6/ – всеки продукт в онлайн магазина си има своя вътрешна онлайн страница, където се отбелязват в отделни полета характеристиките му, както и мета данните за добра класация в Гугъл. В раздел Данни /екран 7/ се попълват изображение на продукта, модел, статус, цена, себестойност /с нейна полощ ще калкулирате печалбата си/, данък, следене на налично количество в онлайн магазина, SEO заглавие, размери и тегло. Следващият таб Връзки /екран 8/ урежда принадлежността на продукта в онлайн магазина към категория, производител, магазин и да отбележите сходни продукти от наличните в онлайн магазина. Важно е да се отбележи, че с тази онлайн платформа за създаване на сайт тип магазин, може да създадете неограничен брой подмагазини, като всеки един от тях може да е с различни цени, езици, валути, категории, производители и т.н. Раздел Опции /екран 9/ в администрацията ви дава възможност да организирате опции за онлайн продукта, които ще се визуализират в уеб сайта, като полета за избор при онлайн поръчка на продукт. Пр. тук може да укажете размери или цветове, като изброите наличните разновидности на самия продукт. Табове Намаления и Промоции ви позволяват да укажете намаление на продукта при поръчка на количество или промоционална цена, която да е валидна определен период. Админ системата разполага с календар в който може да изберете кога да изтече промоционалния период. Така не се налага да редактирате магазина след месец, когато стоката не е вече в статус Промоция. Последният раздел за администрация на онлайн магазина е Изображения /екран 10/. Тук може да заредите допълнителните снимки към продукта.

Производители и марки /екран 11/ – тук се въвеждат, редактират и подреждат неограничен брой продуктови марки или производители за онлайн магазина. Въвеждат се име на марката, SEO заглавие, изображение и поредност на визуализация в уеб сайта. Ако във вашият онлайн магазин ще предлагате файлове за теглене, в админ системата има раздел Даунлоди в който ще въведете неограничен брой за теглене, като указвате колко изтегляния са позволени от всеки файл. Раздел Коментари в админ системата – в този раздел се записват всички коментари от потребители на онлайн магазина, като всеки един от тях може да одобрите, редактирате или изтриете.

Админ системата за онлайн магазин предлага създаване, редакция и подреждане на неограничен брой вътрешни информационни страници /екран 12/. Всяка една създадена вътрешна информативна страница за уеб сайт се редактира с помощта на уеб базиран редактор, наподобяващ работата с Word. Поради тази причина въвеждането на информация в една уеб страница, качване на изображения, графики, таблици или оформяне на текстови абзаци е изключително опростено като действия. Данните за всяка една вътрешна страница от сайта са: SEO заглавие, позиция на визуализация и принадлежност към уеб магазин.

Секция Допълнения – както показва името си тук са включени всички допълнения към динамичния уеб сайт тип онлайн магазин. В тази секция са разположени всички допълнителни модули към системата за онлайн търговия. Тук имате достъп до модул за Най-продавани стоки, модул за Количка, Модул за категории, Facebook модул, модул за Препоръчани продукти, модул за Банери, модул за марка и производители, модул за Skype, модул за облак с етикети /тагове/ и модул за Промоции. Всеки един модул за уеб сайт тип онлайн магазин може да редактирате, преместите съответно в лява или дясна колона на сайта или да деинсталирате /скриете от уеб сайта/.

Раздел Доставки /екран 13/ – тук може да управлявате различни методи на доставка на продукти във Вашият онлайн магазин. При изработката на магазина, ще имате на разположение инсталирани и настроени безплатна доставка, доставка с твърда сума, доставка с цена базирана на тегло на стоката и доставка с цена базирана на единица продукт. Раздел Плащане /екран 14/ предоставя възможност за управление на методите на плащане при този тип онлайн магазин. Тук ще намерите настроени разплащане при доставка, банков превод, наложен платеж, интегрирано електронно плащане през системите PayPal и eBG. Раздел Общо поръчки – това е раздел за уреждане на действащите данъци, намаление от ваучери, цена на доставка и текуща цена, т.е. това са отделните елементи, които влияят при образуване на крайната цена на отделен продукт във Вашия онлайн магазин.

Секция Продажби организира поръчки, клиенти, ваучери и поща. Раздел Поръчки /екран 15/ в админ панела ще ви покаже всички направени поръчки в онлайн магазина. Може да филтрирате поръчките по номер на поръчка, име на клиент, статус на плащане, дата на плащане или цена на продукта. Тук може да отпечатате фактура или разписка за направена онлайн поръчка. Раздел Клиенти в административната система ви дава достъп до всички регистрирани потребители във Вашия онлайн магазин. Може да редактирате или изтриете даден потребител, може да групирате в различни групи отделни потребители, така че това групиране да използвате в последствие примерно само на дадена група да предоставите намаление или отстъпка в цена на продукт. При разработката на онлайн магазина ще получите две групи – група за клиенти и група за търговци.

Чрез раздел Ваучери може да уредите различни купони за намаление. Като намалението може да бъде фиксирана сума /ако я достигне като сума клиента/ или процент. Може да изберете определени продукти за които да важи ваучера, да определите начална и крайна дата на валидност, да уточните брой пъти които може да се ползва ваучера от един клиент в онлайн магазина. Раздел Поща е мястото, където ще комуникирате с вашите онлайн клиенти. Тук може да изпратите писма до всички клиенти или пък до клиенти на дадени продукти.

Секция Системни съдържа настройки на магазина, за потребителите, за езиците на които ще работи сайта, валутите които ще се използват във Вашият онлайн магазин, както и инструмента за бакъп и евентуално възстановяване на системата от предишен бакъп. Настройките на онлайн магазина са: Име на магазина, собственик, е-майл, телефони, адрес, SEO тагове, текстов абзац за приветствие на началната страница, локализация. Тук се извършват настройки за брой показвани артикули на една интернет страница, настройка на размери на снимките на продуктите, номера на фактурите, показване на наличностите на продуктите, статус на продукта при изчерпване на количество, показване на тегло, използване на SEO приятелски адреси и други.

SEO Оптимизация на онлайн магазин

Изработката на онлайн магазин е много добре оптимизирана за търсачките, като с помощта на админ система има възможност за добавяне на мета описания, мета тагове и ключови думи за всяка категория и продукт, приятелски URL адреси, карта на сайта и други. Всичко това допринася за доброто индексиране на Вашия онлайн магазин и подобрява класирането в Google. Търсещите ботове на Гугъл с лекота обхождат всички вътрешни онлайн страници на онлайн магазина и индексират съдържанието му. Използваният софтуер за електронен магазин има едно голямо предимство в това отношение – поради добрата му SEO оптимизация Google го обича. Изработката на Вашия онлайн магазин спазва всички препоръки на търсачката Google и така вашите продукти ще бъдат класирани на челни позиции при търсене.

Виц за отмора

Истинският IT-програмист се бръсне пред уеб-камера вместо пред огледало.