Празен и непълен сайт

Празен и непълен сайт

Неготовият уеб сайт, сайта с празни страници и страниците в изработка, влияят негативно върху цялостното мнение за вашия уеб сайт. Дори и след време да стартирате сайта с ново съдържание, вече сте „изгонили“ първоначално своите евентуални посетители.

Страницата се изработва

Имала съм клиенти които подготвят меню с обемност за своя уеб сайт, но в последствие предвидените интернет страници остават празни. Да, съгласна съм, че не е възможно да се напълни сайта от раз, но кому е нужно да вижда линкове в менюто които не водят наникъде? От своя страна собственика при направа на сайт иска да вмъкне всички страници, които е предвидил и за които ще събере или напише материал. Но впоследствие нещата се променят и поради разни причини /най-често липса на време/ проектираните вътрешни страници остават празни. Или пък празните страници са запълнени с текст: „Уеб страницата е в изработка

Съвет при изработка на сайт

Изхода от подобна ситуация е страниците, които сте предвидили за вашия уеб сайт и нямат информация да се премахнат от публикация /временно да се скрият в админ панела/, докато не поместите съдържание в тях. Когато запълните дадена уеб страница, я пуснете тогава в публикация за уеб сайта си. По този начин не само премахвате празните и ненужни към момента страници, а и ще можете поетапно да развивате своя сайт, като покажете на своите посетители, че се грижите за съдържанието си и го допълвате редовно с нови уеб страници.

Място за вашата реклама

Друга груба грешка при изработка на сайт. Предвиждате място където ще поставите рекламни банери, но не разполагате с такива отначало. Не поставяйте празна кутия с такъв текст – той нито ще ви донесе клиенти, нито има смисъл в сайта ви. Даже е отблъскващ, защото води до комерсиалност на сайта, а съществуването на вашия уеб сайт има друга основна роля – да запознае потребителите с вашата дейност, продукти или услуги. По – доброто решение е при изработване на сайтове да помолите ваши колеги или познати да поставите техни банери безплатно в уеб сайта си. Така много по-ясно показвате на посетителите, че тази област от сайта ви е място, където биха могли да рекламират при необходимост.

Информация за контакт

С идеята да не ги безпокоят излишно някои от собствениците /особено на комерсиални уеб сайтове/ не публикуват никъде информация за контакт с тях. Елегантното решение е да поставите форма за контакт на имейл. Така няма да ви безпокоят по телефона за дреболии, а същевременно ще имат възможност Вашите посетители да подадат мнение или запитване.

Линк към мейла ви

Там където е необходимо да посочите мейла си, не поставяйте линк, който отваря програмата по подразбиране за управление на пощата, без ясно да сте упоменали това. Много малко потребители ползват такъв тип пощенски акаунти.

Виц за отмора

Истинският IT-програмист се бръсне пред уеб-камера вместо пред огледало.