Промяна на темплейт за сайт

Промяна на модел за сайт

Изработката на един динамичен уеб сайт започва с избор на темплейт за сайт от галерията ни. Разработените модели са с примерни изображения. Всеки един модел за уеб сайтове, може и бива променян /цветове, изображения/.

Пестеливо променяйте модела за уеб сайт

Моделите за изработка на сайт са примерен уеб дизайн. Те ще бъдат променени според вашите вкусове и изисквания. Ще се променят изображенията, като на тяхно място ще поставим такива свързани с вашата дейност. Но към процеса на промяна на уеб темплейта за изработване на сайт трябва да се подхожда внимателно и пестеливо. Не преигравайте по следния начин: – моля нека цвета на фона да стане син, а буквите розови, бутоните да са лилави и т.н. Ние изпълняваме всяко Ваше указание. Имайте впредвид, че много ценя вашето желание за красив и удобен уеб дизайн за сайт, затова и винаги приемам за възложение желанието ви да се промени даден шаблон за уеб сайт.
Но какво се случва? Изпълнявайки вашите желания за красив уеб сайт нарушаваме основни принципи за естетически изглед на сайта. Имайте впредвид, че моделите са изработени от дизайнери и не е необходимо да променяте коренно изгледа на модела, само защото искате да видите какво ще се случи и как ли би изглеждал по вашите цветови желания.
Обобщено се получава така, че накрая клиента казва „Ама модела изглежда по-хубав от моя уеб сайт …“

Фон на сайта

При промяна на цвета на интернет страниците, никога не избирайте ярък контраст между съдържанието и фона. Пример – черен фон на сайта и бяло поле за съдържанието на конкретната интернет страница. Това води до умора на очите на посетителя. Фона на сайта трябва да е с две-три гами по-тъмен от полето със съдържание. Лоша идея е и всяка страница да е с различен фон. Фона трябва да служи като „покривка“ на маса за хранене. В добрите ресторанти тя е семпла и много изчистена, докато в заведенията за бързо хранене или изобщо липсва или е с едри шарки и с много шарени цветове.

Контраст между текста и фона

Грешна и недобра комбинация при уеб страница с дълго текстово съдържание е комбинацията на фон и цвят на буквите. Това натоварва посетителя и го кара да се взира в монитора. Примери – черен фон с бели букви. Повтарям тези правила важат за голям текстов блок.  Уеб сайтове с такова съдържание по страниците трябва предварително да се съобразят с това изискване за лесна четаемост и възприемане на смисъла на текста. Изберете модели със сиви и пастелни цветове и непременно с тъмно сиви или черни букви. Недопустими са и комбинациите на светлосиви фонове с бели букви.
Лоша идея са и разноцветните букви, освен ако не става въпрос за весел детски уеб сайт.

Банери и картинки за украса

Винаги съветвам своите клиенти – банерите които използват да са малко на брой и да са поставени в долната част на сайта им. Избягвайте събирането на анимирани банери един до друг. Ужасно е. Ако имате няколко анимирани банера, просто ги поставете на различни и далечни места един от друг в уеб сайта. Ако банера е ваш, съчетайте го с основните цветове в сайта, нека банера не стои като закичена джуфка на селска мома, нека той се вписва в целия уеб дизайн.

Подобни статии за изработка на сайт


Виц за отмора

Какви времена настъпиха: Ако преди всеки мъж беше длъжен да може да смени изгорялата крушка вкъщи, то сега всеки мъж е длъжен да умее да настрои рутер с WiFi.