Форма за вход

Форма за входПанел с визуализация на бърза форма за вход в сайта, различен дизайн от стандартния.

При изработка на сайт твърде често се налага модула за вход в сайта да се разположи така, че да е в непосредствен досег със зрителното поле на екран. Целта е посетителя на сайта бързо да се ориентира откъде да се логне и съответно да ползва определени права в сайта. Опцията за логване в един уеб сайт обикновено се използва за да се оторизират потребители на които са позволени различни права в сайта – примерно четене на дадени статии, публикуване на текстове или снимки, участия във форуми и т.н.Освен изработване на база данни за регистрираните потребители, е нужно да се изработи и панел за вход в сайта. Посредством този модул за панел за вход в сайта потребителите може да се логнат в сайта, като след вписване на данните си, те биват проверявани дали са правилни и ако отговора е положителен – потребителя вече има достъп до зададените специални права в сайта.

Модул за кратка форма за вход, разположена хоризонтално на екран. Придружена с линкове за забравена парола и забравено име.

Полетата за попълване на потребителско име и парола са разположени хоризонтално едно след друг, следване от бутона за вход. Този хоризонтален дизайн за сайт позволява формата за вход да е едно компактно решение за уеб дизайн. Обикновено цветовете на формата за вход са различни от основните цветове на сайта, което цели да се открои самата форма за вход. Такава изработка често е нужно при редизайн на сайт, когато се използва опцията платен дизайн. При почти всички темплейти за платен уеб дизайн има предвидено място за хоризонтално разположение на формата за вход.

Описание на панел за динамичен уеб сайт

Изработване на кратка форма за вход, която може да бъде разположена на различни места в сайта, подканяща посетителите да се логнат, за да ползват специални права в даден динамичен сайт. Формата се състои от поле за потребителско име, парола и бутон. Непосредствено под нея се разполагат линкове за забравена парола, потребителско име. Ако в сайта е позволена регистрация, в тази лента с линкове ще се появи и линк за нова регистрация.

Настройки в административния модул

  • полета за текст преди или след формата за вход
  • настройка коя страница да се зареди след като потребителя се е логнал успешно
  • настройка коя страница да се зареди след като потребителя натисне бутон Изход
  • показване или скриване на поздравителен текст при успешно логване на посетителя на сайта

Цена за изработка на Форма за вход

Цена за инсталация и настройка на модула – 20 лева

 

Подобни статии за изработка на сайт


Виц за отмора

Какво казва детето на програмист, като се роди?
Hello World!