Форма за запитване

Форма за запитванеПанел за уеб сайт с форма за запитване с 20 вида текстови полета и изпращане на имейл.

За да се развива добре един сайт, е желателно да имате връзка с вашите посетители. Възможните варианти са доста, като се започне от формата за обратна връзка и се стигне до социалните мрежи. Поставянето на форма за обратна връзка (форма за контакти или запитвания) е задължителен елемент за един уеб сайт. Самата форма /нарича се още уеб формуляр/ е един скрипт в динамичeн сайт, който позволява на посетителите на сайта да изпратят свое запитване, мнение или коментар до администраторите. Формата за контакт се изработва най-често в самата страница Контакт, като предимството й е бързото използване от потребителите на сайта. Те могат да изпратят своето запитване директно от самата страница Контакт. Нужно е просто да попълнят полетата на формата, така не се налага да отварят и използват своята електронна поща, което им спестява време и поради тази причина използването на форма за обратна връзка е наистина едно изключително полезно уеб приложение в съвременните уеб сайтове.

Предлагаме на Вашето внимание модул за изработка на форма за запитване в динамичен сайт с автоматично изпращане на e-mail.

Всяка една стандартна форма за обратна връзка в интернет страница има няколко текстови полета за попълване – име, телефон, имейл и т.н. С натискането на бутон Изпрати се изпраща автоматичен имейл до вашата поща, който съдържа попълнената информация от посетителя. Обикновено при изработка на форма за сайт се предвиждат т.нар. задължителни полета. Преди  да се изпрати имейл с данните автоматично се стартира джава скрипт, който проверява дали задължителните полета са попълнени. Ако не са попълнени се извежда съобщение.

 

Описание на панел за динамичен уеб сайт

Форма за запитване е с възможност за 20 вида полета – текстови, поле за избор, падащи списъци, чекбоск и др. Формата изпраща съдържанието от попълнените полета на посочен имейл. Самият имейл адрес може да администрирате от съпровождащия админ панел. В модулът за изработване на форма за обратна връзка има скрипт за проверка на попълнения имейл от посетителя на сайта. При попълване на грешен имейл се извежда съобщение за невалиден имейл адрес.

Настройки в административния модул

  • настройка за всяко поле – дали да е видимо в сайта
  • всяко за всяко едно поле от формата – задължително за попълване или по желание
  • настройка на имейл за получаване на данните от формуляра
  • настройка за получаване на служебна информация от посетителя на динамичния сайт – използван браузър и време на посещението

 

Цена за изработване на форма за запитване

Цена за инсталация и настройка на модула – 40 лева

 

Виц за отмора

Сутрин. Закуска. На масата са мъж и жена.
Той: Направи ми един сандвич със сирене и домат.
Тя грижовно прави сандвич. Той го изяжда.
След няколко минути той: Направи още един!
Тя: Няма. Това беше демоверсия на грижовна жена. Лицензираната версия ще можеш да получиш чак след регистрация на брака.