Модул за време

Модул за времетоИзработка на модул за динамичен сайт с времето в изброени градове и населени места.

При изработка на сайт, често се налага да бъде показана информация за времето в сайта. Това се налага най-често при изработване на информационни сайтове. При динамичен тип уеб сайт лесно може да се интегрира такъв панел за времето. Той представлява код, който се вгражда в сайта в дадена позиция /лява, дясна, горна или долна част от сайта/. Благодарение на този джава скрипт код, автоматично сайта се свързва с източника на прогнози и показва визуална статистика на екран.

Представяме ви модул за вграждане в динамичен сайт за графично изобразяване на времето. На екран се показва статистика за четири дни, а от падащото меню за избор може да се избере за кой град да се визуализира прогноза за време. В списъка са включени 76 града, а именно: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен, Айтос, Асеновград, Балчик, Банкя, Банско, Батак, Белоградчик, Берковица, Благоевград, Ботевград, Велико Търново, Велинград, Видин, Враца, Вършец, Габрово, Девня, Димитровград, Дупница, Етрополе, Каварна, Карнобат, Козлодуй, Копривщица, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Луковит, Мездра, Монтана, Несебър, Нова Загора, Нови Искър, Нови пазар, Обзор, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Петрич, Поморие, Приморско, Първомай, Радомир, Разград, Самоков, Сандански, Сапарева баня, Свиленград, Свищов, Севлиево, Силистра, Смолян, Созопол, Сопот, Тетевен, Троян, Трявна, Търговище, Харманли, Хасково, Хисаря, Царево, Чепеларе, Червен бряг, Чирпан, Ямбол

Изработване на модул за време

Панел за показване на времето в дадени градове и населени места. Това е допълнителен панел, който не е добре да заема централно място в дизайна на уеб сайта. Той допълва дизайна и не е желателно да грабва вниманието на посетителя на пръв вход в интернет сайта.

Описание на панел за динамичен уеб сайт

Модула за време има различни настройки за цветове, така че да пасне изцяло на дизайна на вашия уеб сайт. Тук сме показали шест примерни разцветки, като правим уточнението че цветовете се избират спрямо вашия дизайн, т.е. промяната на всеки един цвят за модул за времето е възможен.

Модул за времето

 

Възможни настройки на модул за времето

  • настройка на цветове за основа и заглавен ред на таблицата
  • настройка за цвят на рамката
  • настройка за цвят на буквите
  • настройка за използван шрифт
  • настройка за град по подразбиране /в примера е избран град София/

 

Цена за изработване на модул за времето

Цена за инсталация и настройка на модула – 20 лева

 

Виц за отмора

Въпрос към системният администратор:
- Как мога да свържа лаптопа и телевизора без кабели, за да мога да гледам филми на него?
Отговор: Използувайте скоч! За целта, залепете лаптопа точно посредата на екрана на Вашия телевизор и тогава гледайте филми.