Панел за музика

Изработка на панел за сайт с музикални файловеИзработване на панел за сайт с набор от музикални файлове, използван за фонова музика.

Ако имате желание да поставите музика като фон на вашия сайт или пък да имате модул за пускане на музикални файлове, тук ви описваме именно изработка на модул за музика тип файлове mp3. Представяме ви панел за сайт с музикални файлове. Принципно вариантите да се постави музика в сайт са два – статичен и динамичен. При статичния вариант музикалния файл се стартира още със зареждането на сайта /т.е. музиката звучи като музикален фон на сайта/. В този случай посетителя не може да въздейства върху звучащата музика и единствения начин да я спре е или да спре своето звуково устройство или съответно да затвори сайта. Но това е доста несъвременно решение за изработване на сайтове, защото посетителя не може да упражни своето желание за въздействие върху сайта.

Ето защо последните години се наложи използването на изработка на музикален плеър – т.нар. динамично поставяне на музикален фон в сайт. При този случай посетителите на сайта имат възможност не само да спрат музиката звучаща от сайта, а и да изберат каква музика да звучи евентуално /в случай че има качени няколко музикални файла/. Панелът за управление на музиката към сайта има няколко бутона – за пускане и спиране и за контрол върху силата на звука.

При избора на музикален файл за Вашия сайт е нужно да се съобразите с естеството на вашите посетители като първо условие. Все пак сайта е направен за тях! И като второ условие – желателно е да изберете малък по размер музикален файл. Един 10 мб файл с музика би се изтеглил за няколко секунди при бърз интернет, но при бавен този файл би забавил чувствително зареждането на сайта.

Описание на Панел за музика

Панелът за сайт с музика визуализира един плеър с бутони за въздействие върху музиката в сайта. Ако има качени няколко файла с музика в него ще се покаже списък с файловете. При настройка на панела се указва кой или кои са файловете, дали да започва автоматично музиката или да се пусне от самия потребител, дали файла да прозвучи еднократно или да се повтаря, размери и цветове на плеъра.

Настройки в административния модул

  • размер в ширина и височина на плеъра
  • избор на цветове за панел и бутоните му
  • настройка за автоматично стартиране
  • показване или скриване името на файла
  • указване на папка с музикални файлове

 

Цена за изработка на панел с музика

Цена за инсталация и настройка на модула – 20 лева

Виц за отмора

- По какво човека прилича на компютъра?
- Също като компютъра на млади години човек има достатъчно хардуер и малко софтуер, на старини софтуер в изобилие, но все не достига хардуера.