Календар за сайт

Календар за сайтИзработка на панел с динамичен уеб календар и стрелки за предвижване през месеците.

За един динамичен сайт понякога се налага да се визуализира допълнителен панел за сайт в който да е представен семпъл календар. Такъв тип календар е подходящ при изработка на сайтове за счетоводни услуги, сайтове за адвокати, училища и други. Панела с календар е в помощ на посетителите на сайта в случаите когато дадена информация от вътрешните страници се споменават дати за събития, за нормативни документи или страници в които присъстват форми за резервация.

Направата на Календар за сайт може да има различна визуализация, различни цветови оформления, както и различни по стил шрифтове. Навигацията между различните месеци или години се осъществява с помощта на стрелки. Дните от седмицата са изписани с цифри, като датите които са от предходен или следващ месец са изобразени с по-светъл шрифт.

Цена за изработка на календар за сайт – 20 лева

Изработване на динамичен календар за уеб сайт в панел. Малък и елегантен панел с календар за сайт.

Панелът с календар е предназначен само и единствено за динамични уеб сайтове. Може да бъде предвиден за лява, дясна, долна или горна част от уеб сайт, възможна е настройка панела да се визуализира само на определен раздел от изградения сайт или пък на избрани страници от вътрешността на сайта.

Календарът за сайт е изработен с помощта на джава скриптове. Практически той е вечен календар. С навигазионните стрелки посетителя може да премине през десетки години напред или назад, за да прегледа дадена дата какъв ден е например. За прегледност текущия ден се оцветява в цветен правоъгълник, като е желателно цветовете използвани за дизайн на календар за сайт да са подбрани така, че да пасват на общата визия на сайта. В противен случай панела с календар би стоял като кръпка, независимо в коя част на уеб сайта се намира.

При изработването на панел с календар в големи динамични сайтове не се препоръчва да е визуализиран на всички вътрешни страница, а само в дадени страници за които има нужда да се вижда. Това се препоръчва с цел да не се отрупва излишно сайта, така че посетителя като посети дадени страници да не се разконцентрира вниманието му между важната информация, която би трябвало да прочете от сайта.

 

 

Подобни статии за изработка на сайт


Виц за отмора

Истинският IT-програмист се бръсне пред уеб-камера вместо пред огледало.