Размяна на линкове

 

Това е един от най-добрите методи за популяризация на вашият уеб сайт. Чрез разпространяването на връзки в сайтове с подобно съдържание, ще се осигури трафик към вашият сайт на потребители проявяващи интерес към вашият бизнес.

Започнете размяната на линкове и банери с ваши познати. Заедно с линка към вашата страница, помолете ги да направят един текстов описателен ред за сайта ви. Google търси и анализира ключовите думи от страниците на сайтовете, които са създали линк, сочещ към вашия сайт. Прави се проверка на това какво другите сайтове „казват“ за вашия сайт чрез текста към линка, който са създали.

На свой ред и вие създайте линк към техния сайт. Линковете може да са обикновени връзки или малки банерчета. Най-високо Гугъл оценява т.нар. тройни връзки – примерно от сайт А има връзка към сайт Б, а в сайт Б има връзка за сайт В.

Гугъл наказва размяната на линкове

Тъй като размяната на линкове се превърна във финансова облага за собствениците на сайтове, Гугъл в последно време не харесва подобна размяна. Внесоха се специални правила по които се разменят линкове, които са в ползва на посетителите на сайта. Затова доста внимателно е нужно да подбирате с кого и как разменяте линкове. Желателно е те да са във вашата област на действие и при посочване на линка да съществува описанието – nofollow. Това описание указва на Гугъл бота, че размяната на линковете не е комерсиална и не бива да се окачествява като размяна за увеличаване на PageRank.

Подобни статии за изработка на сайт


Виц за отмора

В работата имаме много як принтер - съдейки по звука,
той сам обработва дървесината и си приготвя хартията!