• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

Регистрация на сайт, популяризиране и анонсиране на сайт

Посещения: 6973 Категория: Популяризиране на уеб сайт

 

Списък от водещи световни търсещи машини /търсачки/

Най-важните търсачки и директории в световен мащаб в които е желателно да регистрирате своя сайт

Връзката до името на сайта води директно до страницата, за добавяне на сайт в съответния указател.

Google - най-използваната търсачка в света --> регистрация в Google

Google Webmaster Tools e безплатна платформа и уеб инструмент, създаден от Google. Той дава възможност на собствениците на сайтове да следят представянето си в Google търсачката. Съдържа подробна статистика: кои страници от сайта ви са индексирани, колко пъти сайта се показва в резултатите и съответно колко пъти е посетен, както и проверки за изправността на сайта.

Bing - световна търсачка, чиято база данни се ползва в много портали --> регистрация в Bing

Bing е новата търсачка на Microsoft, известна преди като MSN Search, Windows Live Search и Live Search. Днес е алтернативно решение на Google търсене и често я наричат Майкрософтската търсачка. Предимството й е, че включва в резултатите си и търсения от социалните мрежи като например Facebook и Twitter.


 

Регистрация на сайт в търсачки

Предлагаме услуга по регистриране на сайт във водещите търсещи машини. Това са: Google и Bing. Цената на услугата за регистрация към двете търсачки е 50 лева. На практика повечето търсещи сайтове включват резултати именно от тези два сайта. Така създавайки си в тях успешни регистрации, само след месец ще установите че сайта ви присъства в доста търсачки без да сте подавали регистрация там.

Регистрацията в Google и Bing включват следните стъпки: - създаване на карта тип xml на сайта; регистрация в Webmaster акаунт; подаване на карта за страниците в сайта. След успешните регистрации ще ви подадем данни за направените акаунти, като в тях може да проследите кои линкове са ви индексирани и съответно какви важни ключови думи са взети в предвид. Може да получавате и статистика колко често сайта ви е показван в резултатите и съответно кои думи колко често се срещат в сайта ви.

{mjform=5}


 

Yahoo - според Aлекса Yahoo е най-посещаваният сайт в света. --> регистрация в Yahoo

Yahoo! е американска Интернет компания, предлагаща различни услуги, включително търсачка и електронна поща. В миналото бе лидер в уеб търсенето, а сега Yahoo е един сериозен конкурент на Google. Както много търсачки и уеб директории, Yahoo! днес все по често се ползва именно като уеб портал, а не като търсеща машина. Идеята е потребителят да се задържи максимално дълго време в портала.

DMOZ - най-важната директория в света --> регистрация в DMOZ

Повечето търсачки я ползват като каталог. Но регистрирането на сайта ви там не е лесно, всеки сайт се преглежда от човек, който преценява дали да ви включи или не. Самата регистрация става доста бавно, понякога отнема седмици за одобрението или отхвърлянето на даден сайт. Кандидатствайте в DMOZ само когато сайта ви в напълно завършен.

Виц за отмора

Потребител: Не ми работят цифрите на клавиатурата, помогнете.
Админ: Натиснете numLock.
Потребител: Вече десет пъти го натиснах.
Админ: А, трябва нечетен брой пъти!

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.