Мета заглавие на страница при изработка на сайт

Мета заглавие на уеб сайт               Оригинална статия

Заглавие на сайт в средите на програмине и уеб дизайн се обозначава с термина title tag / title таг /. Този таг за заглавие се поставя автоматично при създаване на една уеб страница в горната част на сайта / наречена от head /. Имайте впредвид, че всички тагове които се намират в тази горна част на един уеб сайт са особено важни за търсещите ботове. Ето защо при именуването на една вътрешна интернет страница от Вашия уеб сайт трябва непременно да обърнете внимание дали съдържа важна ключова дума за вас. Един качествен уеб сайт се характеризира с добре оптимизирани заглавия, в които присъстват важни ключови думи.
Title tag – това е най-важният елемент в SEO /Search Engine Optimization – оптимизация за търсачки/ Когато определяте заглавие за сайта се – нахвърляйте на един лист – най-важните думи с които бихте смятате, че ще ви откриват потребителите на интернет, използвайки търсачка. Освен че тези думи ще участват в описанието на ключовите думи, трябва задължително да присъстват и в заглавието на сайта. Обмислете ги и ги свържете в смислено изречение. Заглавието на страницата не бива да изглежда като турска броеница – наредени шарени топчета 🙂 пак повтарям свържете ги смислено помежду си. Те трябва да описват накратко същината на дейността ви, продуктите или услугите, които предлагате. Не прекалявайте с дължината. Спрете се на 12-15 думички, но ги раздалечете една от друга. Може да вмъкнете и името на фирмата си. Ето пример от нашия сайт:

Уеб дизайн и изработка на динамичeн уеб сайт с административен панел за поддръжка.

Когато даден потребител на интернет напише ключови думи в дадена търсачка, резултатите които излизат са подредени именно по броя съдържащи се ключови думи в тях. Най-голяма тежест заема именно този title tag – заглавие на сайта. Обърнете внимание при търсене например в Google и изпишете думи за търсене. Като излезат резултатите може да видите удебелени букви в заглавията на резултатите от уеб сайтове, именно които съдържат търсените от вас думи. Това разбира се не бива да ви подвежда и на всички вътрешни страници при изработка на сайт да поставяте едни и същи ключови думи в заглавията. Заглавието на всяка една страница от Вашия уеб сайт трябва да има връзка със самото й съдържание, в противен случай няма да се класира добре в търсачките, независимо че съдържа ключовите думи в заглавието.

В процесът на SEO оптимизиране на един уеб сайт се извършва именно услугата – модификация на SEO заглавия. Или разтълкувано това означава да се променят така заглавията на съществуващия уеб сайт, че от една страна да описват съдържанието на самата страница, и от друга страна да съдържат по една важна ключова дума в себе си. Админ панела с който ние работим ви дава достъп до управлението на самите заглавия, както и самата описателна част на съдържанието на всяка една страница, наречени метаданни.

Ако имате страници в сайта си, които не се класират добре може сами да си помогнете. Променете заглавието на страницата / то автоматично ще се запише като title таг от самата админ система/, изчакайте десетина дни и проверете отново как се класира същата тази страница. Какво на практика се случва: с променяне на заглавието на страницата /title таг/ вие указвате на търсещия бот че страницата има промяна, в резултата на което той отново я сканира и подава към резултатите на търсещата машина. Печелите точка защото актуализирате съдържанието на заглавието. И за да е сто процентово добро това което сте свършили с промяната на заглавието, добавете в началото на текста на страницата два три реда, които именно разтълкуват самото заглавие.

Броя на буквите в заглавието не бива да надвишават 60 символа

Имайте впредвид че ако потребител търси в мрежата и търсената от него дума съвпадне с дума от вашето заглавие на сайта, то той автоматично ще изкачи всички останали уеб сайтове, които съдържат същата дума в описанието си или в съдържанието си. Не че подценявам стойността на тази дума намерена няколко пъти в съдържанието, но в заглавието на една вътрешна страница тя играе най-важна роля.

За да се подсили значението на ключовите думи, освен в съдържанието разполагайте ги и в заглавието на някои от страниците си! Така само ще спечелите в последствие от класацията на уеб сайтовете си в google. Използвайте кратки заглавия за страница, като се постараете ключовите думи да са най-описателни.

В динамичните уеб сайтове които изработваме, системата Joomla автоматично се грижи за заглавието на всяка една отделна уеб страница. По подразбиране още със създаването на една уеб страница от сайта ви, системата автоматично добавя код в специални тагове, които се разчитат от обхождащия паяк на google.

При задаване заглавие на страница избягвайте:

  • един и същ title таг за няколко страници
  • не пишете прекалено дълги заглавия с цел повече ключови думи
  • заглавие което няма нищо общо със съдържанието на страницата
  • поставяне на ненужни ключови думи

Виц за отмора

- Миналата седмица се ожених!
- Поздравления! И тя ли е програмист?
- Не.
- Опа...че тогава за какво си говорите?!