Google Webmasters

Приложение на Гугъл - Google Webmaster

Безплатно приложение на Гугъл Google Webmaster e безплатно приложение на Гугъл

Той ще ви предостави обстойна и пълна информация за това, как Google обхожда и индексира уебсайта ви. Ще разберете дали и как се индексира сайта, колко често излиза в резултати при търсене в Google.

Задължителен инструмент за сайт Това е задължителен инструмент за един сайт

Тази услуга ви дава ясна представа по какъв начин Гугъл вижда и индексира сайта Ви, както и да получите информация за възникнал проблем. С негова помощ да научите как да направите сайта си лесен за обхождане и как да гарантирате включването му в индекса на Google търсачката. Можете и да използвате инструменти за диагностика на проблеми при обхождането, да разгледате статистически данни за това как сайтът ви се представя в гугъл индекса. Може да настроите честотата на обхождане на Гугъл бота или пък да ограничите посещението му на дадени страници /пр. лични данни за клиенти/.

Използване на Google Webmaster Използване на Google Webmaster

За неговото използване се изисква регистрация на адрес www.google.com/webmasters/tools/. За да имате възможност да ползвате Google Webmaster Tools за уеб сайт, ще трябва първо да потвърдите, че е ваше притежание. Има на разположение няколко техники за това потвърждаване – файл предоставен от гугъл, който трябва да се качи на хостинга, код който да се постави в страниците на сайта и др.

  • Една от силните страни на този инструмент е представянето на карта /Sitemap/ в която са описани всички ваши страници /линкове/. Тази информация се задава в създадения акаунт, а гугъл бота от своя стана периодично изтегля файла-карта и по него обхожда вашия сайт. Чрез този файл-карта се спомага намирането на линкове /страници/ в сайта, които иначе Гугъл може и да не открие в сайта ви и съответно да не индексира страници от сайта.
  • Друга важна черта е създаване на файл тип robots.txt файл, с помощта на който ще инструктирате търсачките кои директории от вашия сайт да бъдат обхождани и кои не. Това се прави с цел да се защитят данни до които само вие бихте искали да имате. Обикновено в този файл са описани линкове до административната система или пък линкове които водят до лични данни на ваши потребители.

Съдържание на Google Webmaster Съдържание на Google Webmaster

Интерфейса на приложението е приятен и лек за навигиране. Всички опции са подредени по тематика.

  • конфигурация на сайта – Sitemap и достъп на робота до сайта
  • статистика за 20 ключови фрази/думи, за които се класирате и съответната позиция на която се появява сайта ви при търсене на всяка една от тях
  • информация за външни и вътрешни линкове, които сочат към сайта ви
  • гъстота на ключови думи, това са най-често срещаните думи в съдържанието на сайта ви
  • диагностика относно злонамерен софтуер на сайта ви, грешки при обхождането на бота, статистика и предложения за правилен код

 

Виц за отмора

Обява от хакер:
'Изгубена е болонката на моята приятелка. Който я намери и върне - ще получи година безплатен интернет при който и да е провайдер.