Слайдшоу ефект за сайт

Слайдшоу ефектИзработване на слайдшоу ефект от снимки, при който се показват на екран малки тъмпнели в уеб сайта.

През последните години слайдшоуто в динамичен уеб сайт се използва за унагледяване на дадена идея или за впечатляващо зрително възприятие на даден продукт. Така използването на модул за слайдшоу стана неизменен и съпроводен елемент при изработка на ефектен интернет сайт.

Представяме ви Модул за слайдшоу ефект на снимки в съвременен сайт с ефект на сменяне на изображенията през определен интервал от време

Описание на ефекта

Слайд – това е един кадър, съдържащ различни обекти – текст, изображения, схеми, таблица и т.н., т.е. слайдшоу означава група от слайдове, които обединяват тези кадри. Този модул е Слайдшоу ефект с възможност за показване на малки миниатюри от изображенията. Те се кешират предварително, така че зареждането им да става бързо и кратко за зареждането на самия уеб сайт.  Самите изображения се поставят в папка, като пътя до тази папка се уточнява в самия модул на слайдшоуто. Има вградени няколко ефекта /възможност за анимиране или раздвижване/ за визуализация на изображенията. Модулът работи във всички съвременни браузъри без никакъв проблем.

Модулът за слайдшоу служи за да определи ключовите елементи от сайта и да насочи вниманието на посетителя към тях. Принципно слайдшоуто е желателно да се съставя от изображения, погрешно е да се пренасищат слайдовете с информация /текстова/. Т.е. те трябва да са един акцент към важното съдържание на уеб сайта. И все пак ако е нужно да включите таблици, то избягвайте таблици с много информация или с неподходящи пропорции, което ще доведе до неправилното им възприятие. Времето на слайдшоуто също трябва да е умерено, препоръчват се 7-10 кадъра, за да не се загуби интереса на посетителя. Добро решение е под самото слайдшоу да се разположи линк към страница с подробна информация. Добре подбраното слайдшоу би помогнала на посетителите и да ги насочи към важните неща в сайта и в същото време да не бъде скучен и безинтересен за самите тях.

Настройки в административния модул

  • автоматично започване на слайд шоу или след кликане от потребителя на интернет страницата
  • сортиране на изображенията по дата, по име на файла или произволен ред
  • време на зареждане на следващата снимка в уеб сайта
  • избор на ефект при визуализация на изображението
  • показване на описание за всяка картинка
  • показване или скриване на навигационния панел /стрелки напред-назад/
  • определяне вида на връзката в нов или в същия прозорец

Цена

Цена за инсталация и настройка на модула – 20 лева

 


Виц за отмора

Какви времена настъпиха: Ако преди всеки мъж беше длъжен да може да смени изгорялата крушка вкъщи, то сега всеки мъж е длъжен да умее да настрои рутер с WiFi.