Сайт с ефект снимки

Увеличаващи се снимкиУеб ефект от малки изображения, които се увеличават при кликане с мишката в самата страница.

При изграждането на един уеб сайт още с неговата интернет концепция се проектират и замислят ефектите, които ще се включат при изработване на сайта. Твърде често при изработка на сайт, се налага да се акцентрира вниманието на посетителите чрез визуални и зрителни ефекти. Представяме ви изграждане на модул за увеличаване на снимки. Това е модул с брилянтен зрителен ефект. На екран се визуализират умалените изображения, които при кликане върху тях се увеличават. Модулът за увеличаване на снимки е разработен с помощта на вграждане на скриптове /  javascript / в самия уеб сайт. JavaScript е интерпретиран език за програмиране.

Описание на модул за увеличаване на снимки в сайт

Допълнителен модул за изобразяване на малки изображения, които при кликане с мишката се увеличават в собствен прозорец. В него има бутони за предвижване на изображението, за зареждане на следващо и предишно изображение, както и за затваряне. С помощта на бутона за преместване, посетителя на сайта може да увеличи десетки изображения и да ги принареди по екрана си, така че да съпостави додени елементи от самите изображения. Този модул се използва много успешно за реклама на продукти или за да се подкани посетителя да посети дадена интернет страница.

Модул с малки изображения от снимки,
които се увеличават след кликане върху тях.

Още при планирането на проекта при създаване на сайт е желателно внимателно да се подберат скриптовете, които ще бъдат използвани, така че да се пести времето за зареждането му. Модулът за увеличаване на снимки за разлика от други скриптове е много „лек“ за зареждане, което няма да забави времето за зареждане на самия уеб сайт. Разгледаният тук модул за сайт успешно може да се използва за изработка на мини галерия за сайт или да представя ваш продукт под различен зрителен ъгъл.

Настройки модул за увеличаване на снимки

  • име на файла на снимката
  • големина на малкото изображение

Цена

Цена за инсталация и настройка на модула – 20 лева

 

Подобни статии за изработка на сайт


Виц за отмора

В работата имаме много як принтер - съдейки по звука,
той сам обработва дървесината и си приготвя хартията!