SSL сертификат за сайт

SSL сертификат за сайтПредлагаме SSL сертификат с изключително високо ниво на качество, с финансово оптимален баланс на качество и цена. Гарантира напълно сигурността на всички въвеждани данни от потребителите на сайта във всички видове форми.

Какво е SSL сертификат и имате ли нужда от него?

SSL е интернет протокол, който създава криптиран канал за комуникация между вашия сайт и браузъра на потребителя. Той предпазва преноса на данни в интернет от недоброжелателна намеса. Сайтовете, защитени с https връзка, могат да използват по-бързия HTTP/2 протокол, а това е фактор за по-доброто позициониране в търсачките.

ssl сертификат за сайтВ днешно време използването на SSL сертификат е задължително изискване за всеки уеб сайт, дори за елементарни блогове, портфолиа, или галерии. Уеб браузърите са започнали преминаване към по-сигурна мрежа, а техните потребителски интерфейси вече отразяват това, като показват предупреждения за сайтове, които не са предпазени с SSL сертификат.

Цена за SSL сертификат, инсталация и настройка

  • за информативен сайт – 50 лева / еднократна такса
  • за сайт магазин – 80 лева / еднократна такса

SSL сертификат вече е задължителен за всички уеб сайтове

Оцветената в зелено адресна лента с информация за сайта е едно от първите неща, които новият посетител вижда в сайта ви, а това говори за професионализъм и гаранция за безопасно посещение. От 2017 г. SSL сертификатите са задължителни, за да се отваря сайтът ви безпроблемно в най-популярните уеб браузъри. SSL сертификатът е важен и от гледна точка на положителното му влияние спрямо SEO. Google ще класира по-добре защитените, криптирани сайтове, понеже SSL сертификатът вече е част от алгоритъма за класиране в търсачката.

SSL сертификатът печели доверието на потребителите и им осигурява сигурност и спокойствие при въвеждане на конфиденциална информация във вашия сайт. Допълнителна полза е, че SSL сертификатът помага за класирането на Вашия уеб сайт в резултатите от търсене в Google. През 2014 година Google анонсира, че сайтове, които ползват HTTPS, ще се класират по-високо от сайтове, които не ползват HTTPS

Инсталация на SSL сертификат Let’s Encrypt

По времето, по което Google започват своя натиск към използването на HTTPS, високопоставени кадри от различни технологични компании като Mozilla Foundation и Cisco започват проект, който цели доставянето на сертификати. Днес този сертификат е масово използван за 90% от сайтовете в интернет. Сертификат SSL тип Let’s Encrypt може да получи всеки един наш клиент, ползващ хостинг при нас.

 

Виц за отмора

Истинският IT-програмист се бръсне пред уеб-камера вместо пред огледало.