• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

Динамичен уеб сайт. Изработка на сайт

Посещения: 3289 Категория: За нас и изработване на сайт

Какво е статичен и какво е динамичен уеб сайт? Каква е разликата и съответно какво е предимството им в изработка на уеб сайт.

 

Има два вида сайтове - статични и динамични. Статичния сайт са интернет страници, които след публикуването им в интернет не могат да се редактират от собственика на сайта, а само от програмиста или специално обучен кадър за работа с програмируем код. Това налага при всяка нужда от редакция на сайта да се доплаща на програмист - загуба на време и пари. В последните години все по-често собствениците на сайтове избират изграждане на динамичен сайт. Динамичен уеб сайт е сайт, в който потребителя през защитен с парола административен панел може да променя, организира и изтрива съдържанието в сайта си без да заплаща за всяка една промяна на специалист с умения за изграждане на сайт. С натискането на бутон потребителя може да променя с лекота текстове, снимки, новини, артикули от продуктов каталог и в всичко останало което се налага. За промяната и актулизирането на сайта не се доплаща нищо от страна на собственика. Така сайта може да се актуализира 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата :)

Ние работим със системата Joomla - система за управление на съдържанието (CMS). В съвремнието ни тя се използва в целия свят за създаване на всякакъв вид сайтове.

Възможности на динамичен сайт

  • Челно място за сайта в резултатите на търсачките /пр. Гугъл/. Собственика на сайта има възможност да добавя и променя ключови думи за търсещите машини на всяка една страница от сайта. Това прави възможно търсещата машина /паяка/ да проследи целия сайт страница по страница и съответно да я индексира с по-висок ранг, което пък води сайта до челни позиции в класацията на търсачката.
  • Вграден уеб базиран текстови редактор, който има следните възможности: смяна на шрифта, промяна на големината и цвета на текста, добавяне на снимки, добавяне на връзки към външни и вътрешни страници и други функционалности по желание на клиента.
  • Възможност за показване и временно скриване на страници в сайта, както и промяна в реда на показването им. Потребителят може лесно да добавя и изтрива категории и подкатегории, както и да редактира заглавията и съдържанието им.

Защо да изберете динамичен пред статичен сайт?

  • За да бъде всяка картинка или всяко парченце текст под контрола Ви.
  • За да сте лесно откриваеми от търсачки - можете сами да задавате ключови думи за всяка страница.
  • За да имате винаги актуална / различна по изглед начална страница, за което ще ви посещават повече хора и по често.
  • За да не плащате скъпа поддръжка на сайта си от професионалист.

     

Виц за отмора

Една майка пита детето си:
- Как прави кучето?
- Бау бау.
- Как прави котето?
- Мяу мяу.
- А как прави мишката?
- Клик клик.

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.