• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 • 0988 310 711

Въпроси за уеб дизайн и темплейти за изработка на сайтове

Посещения: 2706 Категория: Задавани въпроси за сайт

Темплейти за сайт

Въпроси касаещи всичко свързано с шаблони, уеб дизайн и темплейти за изработка на сайт.

 

 

* кликнете върху избран въпрос за сайт, за да прочетете отговора ни

 • Здравейте, предстои ни проект за изграждане на онлайн сайт за детска градина. Разбира се ще чакаме одобрение на оферти и отпускане на бюджет, но бих искала предварително да се запозная с различни дизайни, съобразени с детската възрастова група.

  Здравейте,

  приветствам възможността и вашата детска градина да има свое виртуално представяне. Изработката на такъв тип сайт е винаги предизвикателство за екипа от дизайнери и програмисти, тъй като трябва да съчетае в едно непринудено безгрижна и весела визия с не дотам весели неща, като документи, мисия и задачи на детското заведение.

  Събрах малко темплейти подходящи за детска градина, моля да ги прегледате от следните линкове:

  http://demo.themefuse.com/?theme=kiddo-turf

  http://cdn.livedemo00.template-help.com:82/wt_39379/

  http://cdn.livedemo00.template-help.com:82/wt_36118/

  http://livedemo00.template-help.com/joomla_51981/

  http://livedemo00.template-help.com/wordpress_50878/

  http://livedemo00.template-help.com/wordpress_49284/

  http://livedemo00.template-help.com/wt_48443/

  http://livedemo00.template-help.com/joomla_41870/

  http://craftedpixels.net/demo-html/kindergarten-template/

  http://daycare.html.themeplayers.net/

  http://tf.dtbaker.net/template/mommy_blog/index.html

  http://demo.themeskingdom.com/dreamy/

  http://quanticalabs.com/wp_themes2/fable/

  http://showcase.aislinthemes.com/kids/demo-full-width/

  http://showcase.aislinthemes.com/carry-hill/

  http://happychild.stylemix.net/

 • Имате ли подходящи шаблони за медицински сайт, като например сайта на Токуда болница?

  Здравейте, тъй като не уточнявате каква функционалност търсите за своя сайт, подбрах ви различни темплейти от световни борси. Бих искала да ги прегледате визуално и разбира се да ми пишете отново какво би включвал вашия сайт, за да мога да ви подам освен цена за дизайн и цена за изработка на нужната ви функционалност.

  http://quanticalabs.com/wp_themes/medicenter/

  http://themeforest.happythemes.net/medicaldoctor/

  http://template-preview.com/wordpress/300111551/

  http://bliccathemes.com/medicom-wp/5/

  http://medex-html.russian-themes.com/

  http://demo.stylishthemes.co/medic-wp/

  http://demo.bowthemes.com/bt-medical/

  http://themeforest.happythemes.net/hospital/medical/our-staff/vernon-jordan/

  http://www.cssigniter.com/demo2/?theme=medi

  http://medicure.cmsmasters.net/

  http://inspirythemesdemo.com/medicalpress/

  http://bliccathemes.com/medicom-wp/1/

  http://inspirythemesdemo.com/medicalpress/

  http://wedesignthemes.com/themes/dt-soulmedic/

  http://demo.nicethemes.com/paeon/

  http://imedica.sharkslab.com/HTML/

  http://bliccathemes.com/medicom-wp/2/

  http://apicona.thememount.com/

  http://medico.weblusive-themes.com/

  http://bliccathemes.com/medicom-wp/3/

  http://wahabali.com/work/medicom/

  http://html.creaws.com/clinico/

  http://preview.ait-themes.com/theme/doctor2

  http://bliccathemes.com/medicom-wp/4/

  http://coralixthemes.com/themeforest/wordpress/medical-wp-theme/

  http://www.mnkystudio.com/care/

  http://chimpgroup.com/wp-demo/pharma/

 • Искам да попитам може ли да се променя дизайна от мен? Каква е връзката между дизайна на страницата и админ панела и предлага ли възможност аз сам да сменям различни цветове в темплейта?

  Дизайнът за сайт е просто една "дреха" с която се облича самото му съдържание. И както от време на време всеки от си сменя визията или външния си вид с нови дрехи, то аналогично и сайта може през определен интервал да му се закупи и добави нов по-моден или по-функционален дизайн. Препоръчвам поне веднъж на две години да се актуализира един дизайн, за да има сайта съвременна визия.

  Забележете че файловете на дизайна /наречени още темплейт/ по никакъв начин не влияят върху администрацията. Самата администрация си има стандартен дизайн и той не подлежи на смяна, ако разбира се някакви специални изисквания от клиента не налага това. В зависимост от типа на използваната система за изработка на сайт може и вие сам да уточнявате използаните цветове в дизайна. Това се осъществява в графичен режим за някои системи /като например пакет Личен или Лесен/ последством предоствавяне на цветова палитра в самата администрация. Боравейки с тази палитра вие може да изберете цветове за фон, заглавия, бутони и други елементи от дизайна, уточнявайки ги в администрацията без нужда от технически умения.

 • Видях, че в цената на пакет Магазин Стандарт има безплатен, платен и избран дизайн на сайт. Това означава ли, че ако искаме да ползваме услугата с 'безплатен дизайн' трябва да си го направим ние? И ако изберем платен дизайн, трябва ли да добавим цената на дизайна към цената на изработката?

  Здравейте,

  напълно разбирам объркването ви. Бутона за галерия от безплатен дизайн означава, че тези темплейти може да ползвате без да доплащате, т.е. който и да си изберете от тях, то неговата стойност влиза в стойността на изработката на магазина. Затова и в галерията за безплатен дизайн за магазин няма отбелязани цени.

  Докато галерията ни от платения дизайн е дизайн или темплейт, който следва да доплатите към стойността на изработката. Това е така, тъй като платения дизайн е темплейт от световна борса за продажба на темплейти за сайтове и ако се спрете на такъв вариант, то би следвало да го закупим за да го ползвате. Имаме разбира се и вариант вие лично да закупите темплейта и да ни предоставите файловете му с които ще изградим вашия дизайн. За това ще ви е необходима кредитна карта, но ако не разполагате с такава, то отбелязаната сума ще заплатим с нашата карта.

  Всеки темплейт си има своя индивидуална цена и тя се определя от автора на темплейта, а не от нас. Колкото повече елементи съдържа темплейта, толкова и стойността му е по-голяма. Под избран дизайн визираме отново борса за темплейти, но с вградена в тях функционалност - например слайдшоута, ефекти на визуализация на продуктите и т.н.

 • Харесах си един темплейт от галерията. Възможно ли е да се откажем от някой от главните бутони и не на поледно място, възможно ли е да променим цветовата схема на даден template?

  Темплейтите са демонстрирани с примерно съдържание. Т.е. те показват как биха изглеждали в един сайт бутоните, лентата с навигация и другите детайли от темплейта заедно с някакво примерно съдържание. Дефакто при закупуване на темплейт ние получаваме не примерното съдържание, а графичното оформление и кодовете за css стила на визуализиране на информацията от сайта. При самото изработване на сайт, вие ще ни подадете имена на страниците от които имате нужда и съответно тези имена ще бъдат представени с бутоните на темплейта. Така че ако в демо версията са демонстрирани пет главни бутона, не е нужно да имате нито толкова на брой бутони, нито пък със същите имена. Бутоните ще бъдат толкова, колкото е самото ви съдържание и конкретното меню което се зарежда с вътрешни страници.

  Относно промяната на един темплейт както в цветово отношение, така и в графичната му визуализация - няма проблем. Но е нужно да уточним какви корекции и промени желаете, тъй като в самата изработка на сайт в зависимост от пакета са калкулирани часове за дизайн. Ако изберете "малък" пакет за сайт, то той ще съдържа примерно само 1 час за адаптиране на темплейта към вашето съдържание. Желаните от Вас корекции може да надхвърлят това технологично време, което съответно ще повлияе върху цената на изработката. Ето затова е важно предварително да уточните какви корекции желаете, за да не се налага рекалкулиране на офертата след представянето й.

 • Прегледах вашите темплейти. Всеки един има цена, ако си купя платен темплейт това ли ще е цената за изработката?

  Не, това е стойността на самия темплейт. Всеки един темплейт за сайт се закупува от световна борза за изработване на шаблони за сайт. Ние не посредничим в тази продажба на темплейти, ние само предоставяме линк към съответните модели. Т.е. отбелязаната цена не е цена за изработка на сайт, а цена на която ще закупим темплейта. Ако изработвате сайт при нас, тази цена се добавя към калкулацията за изработка на сайт. Ако изработвате сайт при друга фирма, след закупуване на темплейта е нужно да им предоставите получените файлове, за да ги използват при направата на самия сайт.

Виц за отмора

Бабата на геймър се опитала да го прати за хляб. Геймърът я придумал да теглят клечки кой да иде до магазина, защото бил на много важно място в играта. Бабата изтеглила късата клечка и тръгнала разочарована към магазина. Изминала част от пътя, без да подозира, че си е забравила парите, когато чула мобилния си телефон да звъни:
- Ало?
- Abort mission, return to base!

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.