• Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • 0988 310 711

soystation.eu

Посещения: 1004 Категория: Завършени сайтове 2009


Опитна станция по соята

Изработка на пакет уеб сайт Мини, уеб дизайн от галерия Шаблони за уеб сайт

http://soystation.eu

Съдържание на пакета уеб сайт

  • изработка на уеб сайт Мини

Накратко за клиента

Опитна станция по соята води началото си от март 1925 г., когато с Указ №75 на Цар Борис ІІІ, се учредява Държавно земеделско опитно поле в с. Павликени, Търновско, което е едно от няколкото опитни полета открити за много кратко време у нас –Чирпан, Кнежа, Павликени, Карнобат, Пловдив. През дългогодишния си път Опитната станция преминава през различни етапи и носи различни наименования според предмета на дейността си и приоритетите на земеделското производство у нас.

През периода 1925-1941 г., като Държавно земеделско опитно поле се проучват и изясняват агробиологичните и агротехническите изисквания на маслодайните, зърнено-бобовите и житните култури. Създават се и нови сортове фасул, репица, рицин, техническа метла и др. Опитното поле се превръща в образец за научнообосновано земеделско производство в района и страната. 

Като Опитна станция по маслодайните култури през периода 1941-1950 г., интензивно се работи по селекция на соята и са създадени първите 4 български сорта соя –Павликени 1, Павликени 2, Павликени 502 и Павликени 519. 

В периода 1951-1974 г., като Хидромелиоративна опитна станция, доминираща тематика е поливното земеделие, изясняване на поливните режими при различните полски култури, начина и техниката за напояване, което е продиктувано от изграждането на язовир Ал. Стамболийски и Росишката напоителна система. През периода 1975-2000 г., първоначално като профилирана Опитна станция по соята, а от 1978 г. и като Институт по соята, научната работа е свързана с проблемите на соепроизводството – интродукция, селекция, технологий за производство и преработка, азотфиксация. 

Разработени и внедрени у нас и в чужбина са технологии за производство на соя, на соя и царевица за зърно и зелена маса. Създадени са и няколко технологии за преработка на соята и технология за производство на бактериалния препарат Нитрагин. 

С постановление на МС №270 от 15.12. 2000 г. Института по фуражите –Плевен и Института по соята - Павликени се преобразуват в Институт по фуражните култури, със седалище Плевен. Освен със селекция и агротехника на соята, се започва работа и по селекция на грах, фий, сорго и соргосуданкови хибриди.

Виц за отмора

Какви времена настъпиха: Ако преди всеки мъж беше длъжен да може да смени изгорялата крушка вкъщи, то сега всеки мъж е длъжен да умее да настрои рутер с WiFi.

Виолета и Син ООД, офиси: България, София и Русе, GSM 0988 310 711
Предмет на дейност: Уеб дизайн и темплейти за сайтове. Изработка на уеб сайтове. Изграждане на мобилни сайтове. Изработване на фирмени и корпоративни сайтове. Пълна организация и направа на онлайн магазини.